Ucuza Ev Yapılsın Diye Araziler Satışa Çıkıyor

Konut fiyatlarıyla baş edemeyen ve dar gelirli vatandaşlar için hayal olan ev sahibi olmak için hükümet düğmeye bastı. Hazine arazisi ucuz fiyata vatandaşa satılacak, vatandaş kendi evini kendi yaptıracak. Tarih ve yerler belli oldu.

Son dönemlerde vatandaşın baş etmekte zorlandığı konut fiyatları için hükümet devreye girdi. Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı öncülüğünde yeni bir projeye hazırlanan hükümet, vatandaşın kendi evini kendisinin yapması için imkan tanıyacak.

Hazine Arazisi Ucuza Vatandaşa Satılacak

Hazırlanan proje ile özellikle konut sıkıntısının ciddi manada yaşandığı İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Adana gibi şehirlerde vatandaşlara düşük maliyetle hazine arazisi satılacak. Uzun vadeli olarak satılacak bu arazilerde tek parselde vatandaş kendi evini yapabilecek.

Tek Başına veya Toplu Ev Yapılabilecek

Vatandaşa satılacak veya tahsis edilecek arsanın büyüklüğü arsanın yerine göre belirlenecek. Bin metrekareden daha küçük arsalarda tek katlı evlerin yapılması istenecek. 8 -10 dönümlük arazilerde ise birkaç vatandaş bir araya gelecek 3-4 katlı binalar yapılabilecek.

Ağustosta Satışlar Başlıyor

Arsa satışı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Emlak ve TOKİ iş birliği içerisine girecek. Ağustos ayında arsa satışı bayacak. İstanbul'da Tuzla, Çatalca ve Başakşehir ile Ankara’da Gölbaşı’nda çalışmalar yoğunluk kazandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri