Torba Yasada Neler Var, Kredi Kartı Borçları Silinecek Mi?

TBMM’ye sunulan torba yasa teklifi milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin özellikle de teklifte icra ve vergi kanunlarında gerçekleştireceği çeşitli güncellemeler, vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı.  Bu açıdan bakıldığında ‘torba yasa teklifi maddeleri neler, ne zaman çıkacak?’ sorularının cevapları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı.

Torba yasa ile alakalı yeni gelişmeler yakından takip edilmeye başlandı. Bu yasa teklifinde KYK borç faizlerinden elektrik doğalgaz yardımlarına kadar pek çok ekonomik destek projeleri bulunuyor. Kanun teklifinin 3 ayrı başlık ile meclise sunulacağı tahmin ediliyor. Torba yasada nelerin olduğunu ve kredi kartı borçlarının silinip silinmeyeceği ile ilgili hususların tamamını ve çok daha fazlasını haberimize bulabilirsiniz.


KYK Faizleri Ne Zaman Silinecek? 

Kredi yurtlar kurumuna (KYK) borcu bulunan gençlerin borç faizlerinin silinmesine ilişkin yasal çalışma Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Borç tutarındaki faiz miktarının silinmesi ile ilgili karar, Türkiye Büyük Millet Meclisi oylamasına sunulduktan hemen sonra resmi gazetede ilan edilerek yürürlüğe girecek. Böylelikle Kredi yurtlar kurumundan öğrenim kredisi ile harç kredisi almakta olan gençlerin ana paraları haricinde faizleri silinecek.

Ekonomi Haberleri