Son Dakika: İkinci El Araçta Bir Zam Daha

İkinci el araç alımı satımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada ikinci el arabaya bir zam daha geleceği , zammın önümüzdeki 10 gün içinde fiyatlara yansıyacağına yer verildi.

İkinci el arabalara yeni zam.

Türkiye 'de son günlerde ikinci el araba fiyatları ikinci el fiyatlarını çok geride bıraktı. Bazı araç modelleri, sıfırındna 50 bin 60 bin daha pahalısına satılırken araba almak isteyenler ise indirim bekliyor. 

İNDİRİM BEKLENİRKEN YENİ ZAM HABERİ GELDİ

Son günlerde yapılan ÖTV düzenlemesi ikinci el araç fiyatlarına etki etmeye başladı. Edinilen bilgilere göre galericiler , ikinci el araç fiyatlarının 10 güne kadar bir daha zamlanacağını , fiyatların artacağını söyledi. 

ARTIŞ NEDENİ CORONA

Wuhan 'da ortaya çıkan coronavirüs nedeniyle otomotiv sektöründe araç üretimi durmuştu. Araç üretiminin durması ile birlikte ikinci el araçlara rahbet arttı. Sıfır araba alamayan vatandaşlar ikinci el arabaya yönelinde ce ikinci el talep çoğalınca fiyatlar katlanarak artmaya devam etti. 

400 BİNLİK ARAÇ 500 BİN OLDU

ÖTV düzenlemesi sonrası bayilerde 400 bin liralık sıfır otomobilin liste fiyatı 500 bin lira seviyesine kadar yükseldi.

Galerici Mustafa Üzer yaptığı açıklamada  "Önümüzdeki günlerde 1 hafta 10 güne kadar araç fiyatlarında yükseliş bekliyoruz. Sıfırlarda bayiler 400 bin liralık araca 500 bin lira yazdılar liste fiyatına ama bu ikinci ele daha yansımadı. Şöyle bir gerçek var fiyatlar yükseldi" ifadelerini kullandı. 

Üzer açıklamasında, "Normal satmak için acil ihtiyacı olan var. Ama şöyle de bakıyoruz yüzde 70 herkes araba satmaya başladı. Satan almaya başlıyor. Böyle bir ek kazanç sağlamaya çalışan çok fazla. Bu araba fiyatları niye çıktı? Yurt dışından araba gelmediği için. Ülkemizde olan araba sayısı belli fabrikalar üretim yapmıyor. Araba da herkesin bir ihtiyacı. Sıfır yok zaten adam gidiyor 6 ay zaman veriyorlar. Bayilerde sıfır araba yok. O yüzden düşeceğini hiç zannetmiyorum talebimiz çok fazla" dedi.

FİYAT ARTIŞINININ ÖNÜNE GEÇİLMEYE ÇALIŞILDI AMA...

Yetki belgei düzenlemesi ile ikinci elde fiyat artışının önüne geçildi ama fiyat artışları devam etti. Peki sizce fiyatlar düşer mi? İkinci el aracı bu fiyatlara alır mısınız? Yorum kısmı aşağıda.

Ekonomi Haberleri