Rekor Üstüne Rekor: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Fırladı 6 Ocak 2020

Son dakika haberi: Gram ile çeyrek altın fiyatlarında sert yükseliş görüldü. 6 Ocak 2020 piyasaların açılması ile gram altın 5 TL 'lik ani yükseliş gösterdi.

Son dakika haberi: Gram altından tarihi rekor.

ABD İran ve Irak 'ın karşılıklı restleşmeleri, yapılan füze saldırıları ve artan gerilimler nedeniyle altın fiyatlarında sert yükselişler yaşanıyor. Geçtiğimiz haftaya 291 TL ile başlayan gram altın , ABD 'nin Kasım Süleymani 'yi öldürmesinin ardından yükselişe geçti ve haftayı 297 TL 'den kapattı. 

Hafta sonu tatili de ülkeler arası restleşmeler, gözdağı niteliğindeki füze saldırıları ile geçti. Yeni haftanın ilk gününde ise Irak ABD askerlerinin ülkeden çıkmasını istedi.

Irak Meclisi tarafından alınan karar sonrası Trump, masrafların ödenmesi durumunda askerlerin çıkacağını söyledi.

GRAM ALTIN GECE YARISI FIRLADI

Geçtiğimiz hafta 297 TL seviyesinde olan gram altın , bu restleşmeler sonası yükselişini sürdürdü.  Asya piyasalarının saat 02.00 'da işleme başlaması ile gram altın fırladı. 297 TL seviyesinde olan gram altın biranda 304 TL seviyesine çıktı. 

İşte gram altında son saatlerdeki değişim grafiği ve gece yarısı yaşanan ani yükseliş:

302 TL SEVİYESİNDE SABİTLENDİ

6 Ocak 2020 günü Türkiye 'de piyasaların açılması ile birlikte gram altın 302 TL seviyesine geldi. 

ÇEYREK ALTIN

Öğle saatlerinde çeyrek altın fiyatları da güncellenecek. Gram altın 297 TL seviyesinden iken 483 TL'ye alınıp 488 TL 'ye satılan çeyrek altının 494 TL 'ye çıkması bekleniyor.

DOLAR KURU

Dolar kuru ise geçtiğimiz haftayı 5.97 seviyesinde kapatmıştı. 6 Ocak 2020 Pazartesi günü dolar haftaya aynı seviyeden başladı.

Peki sizce altındaki yükseliş devam eder mi? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Ekonomi Haberleri