Milyonlarca Memur ve Memur Emeklisinin Maaş Zammı 4 Ocak'ta Netleşiyor

2021 yılı memur eve emeklilerin alacağı zam için  gözler 4 Ocak tarihine çevrildi. 2020 yılının son enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin de zammı netleşecek.

2020 yılı Aralık ayı enfalsyon verileri TÜİK tarafından 4 Ocak pazartesi günü duyurulacak. Böylece 2021 yılının ilk yarısında memur ve emekli maaşlarına yansıyacak oran da belli olacak.  Maaş zamları konusunda Tüketici Fiyat Endeksi baz alınıyor. TÜFE geçtiğimiz senenin Kasım ayında %2.3 artış göstermişti. 2020 yılının Temmuz kasım döneminde ise TÜİK enflasyonu %7.2 olarak açıklamıştı.

Böylece memur ve memur emeklisi vatandaşlara enflasyon farkı verilmesi durumu söz konusu olmuştu. Toplu sözleşme gereğince memur ve memjur emeklisi vatandaşların maaşlarına %3 zam yapılacak. Bunun yanı sıra 2020 yılının ikinci yarısında enflasyonun da yüzde 4'ü aşacak olması nedeniyle aşacak kısım da enflasyon farkı olarak maaşlara yansıyacak. Memur emeklileri, devlet memurları, geçici personel ve sözleşmeliler zamlı maaşları ile enflasyon farklarını 15 Ocak 2021 tarihinde alacaklar. Milyonlarca SSK emeklisi ile Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarının da Ocak ayı zamlı maaşları nnetleşecek. Ancak emekli vatandaşların maaşlarına yansıyacak oran 4 Ocak 2021 tarihinde belli olacak.

Ekonomi Haberleri