Memur Ocak Zammı Ne Kadar, Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Bilindiği gibi enflasyon farkı ile beraber polis, bekçi, öğretmen, hemşire gibi memurların maaşlarında ocak ayı içerisinde artış yapılacak. Bu açıdan bakıldığında 2022 en düşük en yüksek memur maaş zammı ne kadar olduğu? Sorusunun cevabı son zamanlarda arama motorlarında en çok araştırılan konular başında geliyor.

Gözler memur zammı kararı açısından enflasyon verilerine çevrildi. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan verilerle birlikte milyonlarca vatandaşı etkileyen ocak ayı zam oranları da böylece kesinleşmiş olacak. Durum böyleyken 2022 en düşük en yüksek memur maaş zammı ne kadar olacak? Sorusunun cevabı araştırılıyor.


Ocak Zammı İle Beraber Emekli Ve Memur Maaşları Yükselecek


Emekli ve memur ocak zammı ile beraber Türkiye’de milyonlarca yurttaşın gelirinde artış olacak. Ocak 2023 zammı için belirleyici olacak 3 aylık enflasyon verileri kesimi kazandı. Ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin kamuoyu ile açıklanması sonrasında yeni emekli ve memur maaşları da böylece belli olacak.


Memurlara Ek Zam Masada

Memur farkı ve emekli maaş zammı direkt bir şekilde enflasyon verileri ile ortaya çıkarken, sosyal refah düzenlemesi adı altında ek zamlar da masada yer alıyor.

Enflasyon Oranının Altında Artış Yapılmayacak

Türkiye'de emekli ve memurun maaş zamları enflasyon verilerini endeksli bir şekilde hesaplanıyor. Böylelikle enflasyon verilerinin altında artış yapılmıyor. SSK ile BAĞ-KUR emeklileri her sene 6 aylık enflasyon kadar 2 defa artış yaşarken memur ve memur emeklileri yine yıl içerisinde 2 defa toplu sözleşme zamanı aşmakta olan enflasyon verisi kadar fark alıyor.
 

Ekonomi Haberleri