"Memur Maaşı Asgari Ücretin 2.5 Katı Olacak" Sözünden Sonra Memura Yüzde 50 Zam İddiası

Dün Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu "memur maaşı asgari ücretin 2.5 katı olacak" açıklamasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun o videosu viral olurken kulisler hareketlendi.

Kılıçdaroğlu'nun memur videosundan sonra Ak Parti kulisleri hareketlendi. Memurlarımızı kandırmaya çalışıyorlar diyen Bakan Nebati'den memur zammı atağı geldi. Yapılacak zammın öne çekilmesi gündemde.

Dün viral olan Kılıçdaroğlu'nun memur videosundan sonra zaten 10 Mayıs'ta açıklanması beklenen memur maaşına zam kararının öne alındığı iddia edildi. Buna göre Ak Parti kulisleri hareketlendi. Hazine Bakanı Nureddin Nebati dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. Memur zammı ile ilgili görüştüler. Ardından Nebati memurlarımızı kandırmaya çalışıyorlar. Memurlara en çok iyileştirmeyi biz yaptık. Hala da yapıyoruz. Siz zamanında memur maaşını ödeyemediniz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 10 Mayıs'ta açıklayağı iddia edilen memur maaşı zammını biraz öne çekelim dediği iddia edildi. Buan göre seçimden 4 gün önce memura yüzde 30'a yakın zam açıklanacak.

Ekonomi Haberleri