Kredi Kartı Kullananlara Uyarı Geldi! "Paranızı Geri Almak İsterken, Tuzağa Düşmeyin"

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Koçal, Cumhurbaşkanlığı forsu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı gibi kurumların logosu kullanılarak sosyal medyada "Kredi kartı aidatları geri ödeniyor, tıkla geri al" gibi paylaşımların arttığına, bu tür paylaşımların kredi kartı kullanıcılarının bilgisini çalma niyetiyle yapıldığını belirtti.

TÜDEF Genel Başkanı Koçal, konuya dair yaptığı açıklamada, hiç bir bankanın kredi kartı yıllık aidatlarını müşterilere iade için sosyal medya hesaplarına reklam vermeyeceğine dikkat çekerek, "Kart aidatı ödemek istemeyen tüketicilerin, hesaplarının bulunduğu bankanın şubelerine giderek aidatsız kart taleplerini yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Yazılı başvurunun suretini saklamalarını tavsiye ediyorum. Eğer banka, tüketiciye aidatsız kart vermeyerek kart aidatını talep etmeye devam ediyorsa aidatsız kart talep tarihinden itibaren hesap özetine yansıyan aidat tutarının iptali için tüketici hakem heyetlerine müracaat edilebilir." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Koçal, "Gerçek hayatta arkadaşınız olan biri, sizden Facebook ya da Instagram'dan hediye çeki aldatmacasıyla telefon numaranızı istiyor ya da kontör veya para istiyorsa lütfen, öncelikle arkadaşınızı arayıp teyit edin. Muhtemelen arkadaşınızın hesabı kötü niyetli kimseler tarafından ele geçirilmiştir. Tüketicilerimize sosyal medyada çok dikkatli olmasını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri