İslam Memiş, Tarih Vererek Gram Altında Yeni Seviyeyi Açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ile ilgili yakın zaman içerisinde öngörülerini paylaştı ve yatırımcılara uyarıda bulunarak adeta tarih verdi. Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili beklentilerini kamuoyu ile paylaştı. Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından dünya kamuoyu ile paylaşılan faiz verilerinin artık önü kesildi şeklinde konuşan İslam Memiş, gram ile çeyrek altın fiyatlarını da yakından etkileyecek ons açısından yeni öngörülerini aktard

Altında beklenen gelişmeyi sabah gazetesine değerlendiren İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı;

“Amerikan Merkez Bankası artık faiz artırımlarını biraz yavaşlatma kararı aldı ve aralık ayı Amerikan Merkez Bankası toplantısında 50 baz puanlık bir faiz artışının beklendiğini söylememiz gerekiyor. Piyasaların %70'i bunu artık fiyatladı. Bundan sonraki iki toplantıda ise 25 ve 25 baz puan faiz artışlarının yapılmasıyla birlikte mart ayı ile beraber bu sürecin tamamlanacağını öngörüyorum. Zaten bu beklentinin fiyatlanmasıyla birlikte altının on fiyatı 1615 dolar üzerinden 1.800 dolar düzeyine kadar çıktı. Yalnızca bu, Amerikan Merkez Bankası yönlü haber akışıyla beraber meydana geldi. 

Burada altının ons fiyatı açısından 1830 dolar düzenin üzerinde çeşitli ataklar sürpriz olmayacaktır. Elbette resesyon ile enflasyon çok önemli iki faktör. Burada güvenli limanlara yönelelim devam edecek diye düşünüyorum. Benim önerdiğim ve önemsediğim ise bir diğer etmem, 2023 senesinde pek çok ülke dijital paraları açıklayacak. Bu dijital paraları altına dayalı bir şekilde planlıyorlar. Bu sebep doğrultusunda son zamanlarda Merkez bankalara rezervlerinde altın miktarlarını artırma kararı aldılar.”

Dedi. 

Ekonomi Haberleri