Günlük 163 Lirayla Yeni İstihdam Programının Detayları Belli Oldu

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni istihdam programının hayata geçirileceğini paylaşmıştı. Programın detayları belli oldu, kimler yararlanabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni istihdam projesinde detaylar netleşti. İlave istihdama 3 aydan 6 aya kadar prim desteği sağlayacaklarını vurgulayan Erdoğan, programla ilgili şu bilgileri paylaşmıştı; "İş gücü istatistikleri şubat ayında da 30 milyonun üzerinde seyreden istihdamın artmaya işsizliğin azalmaya devam ettiğine işaretidir. Şimdi istihdam ile ilgili yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye başladık. İş başı eğitim programı kapsamında mevcut çalışanlarının üzerine ilave istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleri ile sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. Böylece bu kapsamda işe giren her bireye bir veya iki yıllık istihdam garantisi oluşturmuş olacağız. İş verenlerimizi istihdam garantili yeni iş başı eğitim programımızdan istifade etmeye çağırıyorum."

Başvurular Nasıl Yapılıyor

Başvurular, Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri, hizmet merkezleri ve İşkur e-Şube'den yapabilecek. Bu kapsamda çalışmak isteyen vatandaşlar da İşkur üzerinden İşbaşı eğitim programlarında kendine uygun işlere başvuru yapabilecektir.

İşbaşı Eğitim Programlarında Ücret Ne Kadar

İşbaşı eğitim programı katılımcılarından iş arayan statüsündekilere, fiilen katıldıkları gün üzerinden günlük 163,59 lira, öğrencilere 122,69 lira ve işsizlik ödeneği alanlara 81,80 lira cep harçlığı ödenecek.

Katılımcının genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi de program süresince İŞKUR tarafından karşılanacak.

Programlar, günde en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere, haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilecek.

İşbaşı Eğitim Programlarına Başvuru Şartları

İş Arayanlar İçin

  • İşkur’a kayıtlı işsiz olmak
  • 15 yaşını tamamlamış olmak
  • İşverenin birinci veya ikinci derece akrabası veya eşi olmamak
  • Emekli olmamak
  • Başvurulan iş yerinde başvuru tarihinden 1 yıl önce sigortalı olmamak

İş Veren İçin

  • İşkur’a kayıtlı olmak
  • En az 5 sigortalı çalışanı olmak

Program nasıl uygulanacak?

  • Çalıştırılan sigortalı sayısının yüzde 30'una kadar katılımcı talep edilebilecek,
  • Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki iş yerleri için en fazla 6 ay uygulanacak, diğer sektörler için en fazla 3 ay olarak uygulanacak,
  • İşveren program süresinin en az 3 katı kadar süreyle istihdamı taahhüt edecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri