Emekli Promosyonundan Sonra Şimdi  Sıra Memurlarda! Rakamlar Dudak Uçuklatacak

Emekli maaş promosyon rakamlarında meydana gelen artış sonrasında kamu personeli ile ilgili promosyon haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Kamu promosyonları girişimi geldi.  Kamu personelinin promosyonunu artırmak amacıyla kurumlar harekete geçti. Bankalar ile görüşmeler wn itibariyle başlarken promosyonların 10 kat kadar artacağı söyleniyor. Son zamanlarda başta emekli vatandaşlar olmak üzere çalışan vatandaşların almış oldukları banka promosyonları vatandaşların gündeminden düşmek nedir bilmiyor.

 Emekli promosyonları çok ciddi bir artışa giderek rakam 10.000 TL'ye kadar çıktı. Bununla beraber Anadolu Üniversitesi çalışanları için 41.500 TL tutarında promosyon ödemesi ile Adalet Bakanlığı personeli için eşit ve tek seferde aylık 700 liradan 3 yıl boyunca toplamda 25.000 TL tutarında promosyon ödemesi Anlaşması diğer kurumları da aynı şekilde harekete geçirdi.

Promosyon Tutarı Nasıl Belirleniyor?
Bazı bankaların kamu çalışanlarını ödemiş olduğu promosyon rakamını arttırması bütün kamu kurumlarını aynı şekilde ana eteği itibarıyla harekete geçirdi. 

Kamu kurumlarındaki promosyon komisyonları bankalar ile gerçekleştirilen görüşmeler ile başladı ve promosyonların artırılması açısından adımlar atılmaya başlandı.

2007/1 sayılı promosyon genelgesine göre; banka promosyonu 3 kişilik bir komisyon aracılığı ile belirlenmektedir ve bu komisyon, harcama yetkilisinin başkanlığında yetkili sendika temsilcisi ile bir kurum temsilcisinden meydana geliyor. Bu komisyon, bankaları ile pazarlık gerçekleştirerek promosyon alınmasına aracılık ediyor. Verilecek promosyonun tamamı ise personele dağıtılmaktadır.

Promosyon ödemelerinin en az 2 yıl ve en çok 5 yıl arası süreyi kapsaması gerekiyor.

Ekonomi Haberleri