Dünya Bankası Altın Tahminini Açıkladı Yatırımcı Ürktü

Altın Fiyatlarını düşmesi ve dolar endeksinin arması yatırımcıları korkutmaya başladı. Dünya Bankası altın başta olmak üzere emtia tahminlerini açıkladı.

Dünya Bankasının bazı ekonomik veri tahminlerini paylaştığı rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda "Altın fiyatlarının, 2023'te düşüş öncesi 2022 yılında mütevazı bir şekilde artması bekleniyor." ifadeleri yer aldı.

Fed başkanlarının faiz artırım sürecine yönelik şahin açıklamaları ve dolar endeksinin 101 seviyesinin üstüne çıkması küresel altın fiyatlarında düşüş trendine neden oldu. Rus-Ukrayna savaşının devam etmesine rağmen Putin’in İstanbul’daki müzakerelerle ilgili olumlu yaklaşımı piyasaları baskılamış durumda.

Rusya-Ukrayna savaşı, Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ABD Merkez Bankası (Fed)’in faiz artırımı politikaları yatırımcıları fiyatlamalar konusunda zorluyor.

Dünya Bankası, enerji ve tarım emtiaları fiyat tahminlerini yayınladığı raporda Doğu Avrupa'daki çatışmanın emtialar üzerinde en önemli etkiye sahip olacağını söyledi. Bankanın analistleri altın fiyatlarının 2023 yılında düşeceğini ifade ederken 2022 yılı altın tahmini için şu değerlendirmelerde bulundu:

"Altın fiyatlarının, 2023'te düşüş öncesi 2022 yılında mütevazı bir şekilde artması bekleniyor. AB ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki daha sıkı para politikasının ağırlığı Fed'in enflasyonist sorunları gidermek için agresif oran artışlarının altın fiyatlarını baskılaması bekleniyor.''

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri