Dolar ve Altın Uçuyor Ünlü Ekonomist Kritik Uyarısını Yaptı

Geçen haftadan beri yükseliş trendine giren dolarla beraber bu hafta başından beri yükselmeye başlayan altın ile ilgili ünlü ekonomist İslam Memiş kritik açıklamalarda bulunarak bir kez daha uyardı.

Son 10 gündür yükseliş trendine giren ve 15 ile 15,5 kritik sınırını aşan dolar ve 930 lira seviyelerinde işlem gören gram altın vatandaşı tedirgin etmeye devam ediyor. Peki uzman isimlerin bu konuda açıklamaları ne, yükseliş daha da devam edecek mi?

Fed Faiz Artırımına Devam Edecek

Dün ABD’den gelen faiz açıklamaları sonrası yükseliş hız kazandı. Fed başkanı Jerome Powell, enflasyonu düşürmek için ne kadar gerekiyorsa o kadar faiz artışı yapacağız diyerek şu ifadeleri kullandı; Powell "Enflasyonun açık ve (bizi) ikna edici şekilde düştüğünü görmemiz gerekiyor. Bunu görene kadar devam edeceğiz. Eğer bunu görmezsek de, daha agresif hamlelerde bulunmayı değerlendirmek durumunda kalacağız" dedi.

İslam Memiş Tarih Verdi

Fiziki varlıklarınıza sahip çıkın diyerek gram altın için 1.200 TL ve 1.450 TL rakamlarını veren İslam Memiş şu açıklamalarda bulundu:

‘’Gram altın TL fiyatı dolar tarafından destek görmeye devam ediyor. Ons da geri çekilme görsek de gram altında düşüşlerin sınırlı kaldığını gözlemliyoruz. Dolardaki yükseliş trendi ile gram altın TL direnç seviyelerini zorluyor. Makas aralıkları önümüzdeki iki ay devam edecektir. Merkez Bankaları resesyon riskini konuşuyordu bunun şimdi ne kadar kalıcı olacağını konuşuyorlar. Ons kanadındaki geri çekilmeler orta ve uzun vadede fırsat sunduğunu düşünüyorum. Gram altın TL'de yükseliş öngörüm devam ediyor Temmuz ayında 1200 lira yıl sonunda 1450 lira seviyesi öngörümde değişiklik yok. Emtia fiyatlarında yaşanabilecek geri çekilmeler fırsat olabilir. Altının ons ve gram fiyatı önümüzdeki aylar için fırsat olarak tezgahta durmaya devam ediyor. Düşüş trendi nisan ayında bitmiştir. Fiziki varlıklarınıza sahip çıkın.’’

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri