Devlet Yüzde 50'sini Ödeyecek! Bakanlık Çiftçilerin O Masraflarının Yarısını Ödeyecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçileri için açıklama yaptı. Yapılan destek ödemelerinin katlanarak artacağını dile getiren Bakan, yüzde 50'sini devletin ödeyeceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçileri için açıklama yaptı. Yapılan destek ödemelerinin katlanarak artacağını dile getiren Bakan, yüzde 50'sini devletin ödeyeceğini söyledi.

Tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin maddi yüklerinin hafifletmek için Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli destek ödemeleri yapıyor. Bu çerçevede, tarımsal desteklerin yanı sıra farklı projelere dair yeni duyurular da yayınlanıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, sulama ücretleri ile ilgili bugün açıklamada bulundu.

Çiftçilere Destek Müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklamasına göre, çiftçilerin 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50’si karşılanacak. Söz konusu destek ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kirişçi ”Bugün yayımlanan Sayın Cumhurbaşkanımızın Kararıyla; çiftçilerimizin 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50’sini karşılayacağız. Devletimiz, alın ve akıl terini üretimle buluşturan çiftçisini desteklemeye devam ediyor. Tüm üreticilerimize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Tarımsal Destekleme Ödemeleri

Tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50’sinin devlet tarafından karşılanacağının açıklanması ile birlikte, tarımsal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Tarımsal destekler düzenli olarak çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, destek ödemelerine ilişkin güncel gelişmelere ulaşmak isteyen kişiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri