Cumhurbaşkanlığı Kabinesiyle Birlikte Girişimcilere Destek Adımları Atılıyor

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı kabinesinin belirlenmesiyle birlikte, istihdamın artırılması, yerli üretimin güçlendirilmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla önemli adımların masaya yatırıldığı duyuruldu.

Devlet, genç girişimcilere destek olmak için ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda genç girişimcilere arazi tahsisi yapılacak ve faizsiz, ödemesiz 2 yıl sonra başlayacak şekilde 5 yıl vadeli 700 bin TL kredi imkanı sunulacak!

Kamu Bankaları Tarafından Desteklenen Faizsiz Kredi

Toplamda 7 yıl süreyle taksitlendirilen bu 700.000 liralık faizsiz kredi, finansmanını kamu bankalarının üstleneceği belirtildi. Yeni dönemde gerçekleştirilecek bu adımlar, Türkiye'nin gıda arz güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Yerlileştirme ve millileştirmeye öncelik verilerek, güvenilir ve makul fiyatlarla gıdaya erişim sağlanması amaçlanıyor.

Tarım Sektöründe Güçlendirme ve Genç Girişimcilik

Tarım üretiminin artırılması ve dışa bağımlılığın azaltılması için çalışmalar yapılacak. Özellikle tarımsal girdi tedarikinde dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor. Genç girişimciler için tarım girişimcilik bölgeleri oluşturulacak ve gençlere arazi tahsisi yapılacak. Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak kredi desteği ise ilk 2 yıl ödemesiz ve 5 yıl vadeli olacak, ayrıca faizsiz olacak.

Ekonomi Haberleri