Cumhurbaşkanı Açıkladı: 388 Lira Taksitle Ev Alınabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesiyle ilgili konuştu. Talep toplama işlemlerinin 45 gün süreceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, vatandaşların 388 lira taksitle ev sahibi olabileceğini, ödemelerin 20 yıl süreceğini söyledi. Kasımpaşa'da AK Partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni TOKİ projesiyle ilgili 'Bugün burada TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın, Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı

TOKİ tarafından yapılacak 50 bin sosyal konut projesini açıklayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın da Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığıyla TOKİ projesi için taleplerin toplanacağını söyledi. Kasımpaşa'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı : 

Bugün burada TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın, Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla talep toplamaya başlıyoruz. Talep toplama işi, 45 gün sürecek. Ondan sonra da hızla diğer süreçlere geçiyoruz.

2019 yılında 67 şehrimizde 140 proje ile 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceğiz. Proje bedeli 10 katrilyon lira olan bu konutlar 75 metrekare ile 128 metrekare arasında inşa edilecek. Fiyatları 116 bin lira 399 bin lira arasında değişecek bu konutlardan alt gelir grubuna yönelik olanların taksitleri 388 liradan başlayacak ve ödeme süresi 20 yıl olacak.

Bu konutların bir başka özelliği de yatay mimariyle yapılacak olması. Mahalle kültürünü yaşatacak şekilde şehirlerimizi dönüştürüyoruz. Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak. Mümkün olan yerlerde TOKİ projesiyle kentsel dönüşümü birleştiriyoruz.

Türkiye, konut edindirme bakımından dünyanın en cazip ülkesi haline gelmiştir. Türkiye Emlak Katılım Bankası tekrar canlanıyor, prosedürler tamamlandı. Bugün burada bankamızın da resmi açılışını yapıyoruz. Emlak Bankası'nın hikayesi bir anlamda Türkiye'nin hikayesidir.

Ekonomi Haberleri