Çiftçilerin Dikkatine! Başvurular E-Devlet'te, Son Gün 31 Aralık

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaları ile beraber e-devlet uygulaması üzerinden ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilen 'gelecek ya da ilişkin (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvuruları' 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacak. 2021 senesinde devreye giren ÇKS, üreticilerin kendi birikimlerinde bulunan arazileriyle bu araziler üzerinde gerçekleştirdikleri bitkisini üretim çalışmalarının kayıt altına alındığı ve böylece bu kayıtlara göre tarımsal destek ödemelerinin yapıldığı bi

ÇKS Başvuruları E-Devlet’te  Yapılıyor

Bu açıdan bakıldığında e-devlet uygulaması üzerinden ÇKS başvuruları alınmaya başlandı ve çiftçilere çok büyük avantajlar sağlandı. Online bir şekilde işlemlerin gerçekleştirilmesi ile çiftçilerin ortalama 2 gün içerisinde yaptıkları ÇKS müracaatları 2 dakikalık süreç içerisinde gerçekleştirilebilir hale geldi.

ÇKS e-devlet müracaatları 1 Ekim 2022 tarihinde devreye alınmıştı. Diğer taraftan Çiftçiler, ÇKS belgelerini de aynı şekilde e-devlet uygulaması üzerinden ücretsiz bir şekilde alabiliyor. Bu çerçevede çiftçiler tarafından e-devlet uygulaması üzerinden yaklaşık olarak 2,3 milyon ÇKS belgesi alındı.


ÇKS Müracaatlarında Son Gün 31 Aralık


2023 üretim yılı ÇKS müracaatları 1 Eylül 2022 tarihinde başlamıştı ve 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacak. Buna göre çiftçiler, 2023 senesi ile ilgili üretim açısından ÇKS müracaatlarını e-devlet uygulaması üzerinden il ve ilçe müdürlüklerine giderek yapabiliyor. Çiftçilerin tarımsal desteklemelerden faydalanma hususunda mağduriyet yaşamamaları amacıyla 31 Aralık 2022 tarihine kadar müracaat işlemlerini yapmaları gerekir. 

Ekonomi Haberleri