Asgari Ücreti Belirlemek İçin Flaş Hamle Geldi Araştırma Başlatılıyor

Son Dakika. Asgari ücret tartışmaları gündemdeki yerini korurken asgari ücreti belirlemek için flaş bir hamle geldi. Bakanlık, asgari ücreti belirlemek için küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri kapsayan bir araştırma kararı aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından asgari ücret belirlenmesi için flaş bir hamle geldi. aralık ayının gelmesiyle beraber hızlanan çalışmalara bir yenisi eklendi. Bakan Vedat Bilgin, dün yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonunu işaret ederken bugün yeni bir gelişme yaşandı.

Tespit Çalışması Başlıyor

Bakanlık, asgari ücreti belirlemek için tespit çalışması başlatacak. Asgari Ücret Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek için araştırma başlatılacak. Türkiye geneli yapılacak bu araştırmada küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin asgari ücret beklentileri tespit edilecek ve değerlendirilecek.

Toplantıda Paylaşılacak

Yapılacak bu araştırma anketinin sonucu, 2023 asgari ücretin belirlenmesi için toplanacak komisyonda kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri