Altın İçin Kritik Rakam Belli Oldu Bunu Geçerse Devamı Gelir

Altın, hız kesmeden yükselişini devam ettiriyor. Özellikle ABD’den gelen pozitif veriler altın fiyatlarını yükseltirken yatırımcısını da mutlu etmeye devam ediyor. Altında direnç rakamları açıklandı.

Son 9 ayın zirvesinde işlem gören ons altınla beraber gram altında tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı. Üst üste gelen rekorlar altın yatırımcılarını mutlu ederken şimdi herkes aynı soruyu soruyor. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Fed’in Senaryoları Altını Tetikliyor

ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verilerinde enflasyonun düşüş eğilimine geçmesi ile beraber ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz politikasında artırım hızını yavaşlatacağı, hatta 2023 yılında faiz indirimine gidilebileceği beklentileri altın piyasasını harekete geçirdi.

Gram Altında Rekor Geldi

Bu kararlara paralel olarak ons altın fiyatları 1929 dolar seviyelerine kadar yükseldi ki bu son 9 ayın zirvesi anlamına geliyor. Bununla beraber gram altında gün içerisinde 1.165 lira seviyelerine kadar çıkmayı başardı.

Uzmanlar Direnç Seviyesini Açıkladı

Ons altın için ilk direnç seviyesi 1.933 dolar olarak öne çıkıyor. Uzmanlar bu seviyenin aşılmasıyla beraber 1.942-1.956 dolar seviyelerinin görülebileceğini belirterek destek olarak ta 1.919 ve 1.897 dolar seviyelerini ön plana çıkardı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri