Altın Fiyatlarında Yön Değişti: Yükseliş Başladı İşte Son Fiyatlar

Son dakika haberi: Altında yön değişti. Geçen hafta sert düşüş gösteren gram altın, öğleden sonra yükselişe geçti ve kısa sürede 6 TL değer kazandı.

Son dakika : Altın yönünü değiştirdi: Yükseliş başladı.

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Yeni haftanın ilk işlem gününde gram altında yükseliş görüldü. Geçen hafta oldukça düşen, 5 gün içinde 28 liradan fazla değer kaybeden gram altında öğle saatlerinden sonra yükseliş hızlandı. Cuma gününü 410 TL seviyesinden kapatan gram altın, öğle saatlerine kadar 410 ile 412 TL bandında gidip geldi.

Öğleden sonra altında kısa sürede bir yükseliş görüldü ve dakikalar içinde gram altın 416 TL seviyesine çıktı. İşte gram altında bugün yaşanan değişimin grafiği:

Grafik altin. in'den alınmıştır.

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Gram altında yükseliş görülürken geçen hafta 670 TL'ye kadar gerileyen çeyrek altında da yükseliş gerçekleşti. Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre çeyrek altın 681 liraya yükseldi.

ONS DESTEKLİ YÜKSELİŞ

Geçen hafta 1790 dolara kadar gerileyen altın ın ons fiyatı yeni haftaya yükselişle başladı. Altının ons fiyatı 1821 dolara geldi. 

DÖVİZDE YÜKSELİŞ

Sabah saatlerinde 7.03 TL seviyesine kadar gerileyen dolar öğle saatlerinden sonra yükselişe geçti ve 7,11 lirayı gördü. Euro kuru da 8,55 TL'ye yükseldi.

Ons altın, kötü gelen maaş verileriyle son 2 ayın en düşük seviyesinden toparladı. Philip Futures Kıdemli Emtia Yöneticisi Avtar Sandu ise enflasyonun devasa bir teşvik paketi ile beraber daha da fazla körüklenebileceğini belirtiyor.

Ekonomi Haberleri