Altın Fiyatlarında Sert Yükselişin Nedeni Belli Oldu

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Önceki gün altın rekor kırarken bugün fiyatlar az da olsa düştü. Altında dün yaşanan sert yükselişin nedeni belli oldu.

Altında yaşanan sert yükselişin neden belli oldu.

Altın fiyatları, önceki gün tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Piyasalarda yaşanan dalgalanma ile birlikte gram altın 362 TL seviyesine kadar çıkarken , çeyrek altın fiyatı 585 TL 'ye kadar geldi. Altın fiyatlarında yaşanan bu sert yükselişin nedeni ise merak edildi. 

Altın vadeli kontratları, altın yatırımcılarının dikkatlerini koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine ve buna bağlı olarak ilave teşvik paketi beklentilerine döndürmesi ile birlikte ani bir yükseliş içine girdi. Bu ani yükselişle birlikte altının ons fiyatı 1700 dolar seviyesine kadar çıktı. 

JPMorgan Chase & Co. CEO 'su Jamie Dimon dün bir açıklama yapmıştı. Dimon yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınının büyük bir ekonomik düşüşe yol açacağını, ekonomilerde ciddi gerileme yaşanacağını söylemesi üzerine altın hareketlendi. 

Altın fiyatlarında yaşanan bu ani yükseliş, aralarında hisse senetlerinin de olduğu risk varlıklarında salgının hızını kaybediyor olabileceğine ilişkin işaretlerden dolayı gerçekleşen yükselişlere karşın yaşandı.

CMC Markets Asia Pasific baş piyasa stratejisti Michael McCarthy ise son dönemlerde altın alış satışının ciddi oranda artması nedeniyle spot altın ile vadeli kontratların arasında fiyat farkı olmasına neden oluyor dedi.

"Fiziki altında ayrışan faaliyet spot piyasayı olumsuz etkiliyor," diyerek sözlerine başlayan McCarthy, "Avrupa satışları ile birlikte ABD'de fiziki kontratlara güçlü talep. Bu, özellikle teslimatı yapılabilir vadeli kontratları etkiliyor ve spot altında son dönemde genişleyen alış/satış fiyat farkının da sebebi" değerlendirmesi ile bu konuya dikkatleri çekti.

ALTINDA SON DURUM

Önceki gün akşam saatlerinde 362 TL seviyesine kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükselen altın , sabah saatlerinde düşüşe başlamıştı. Saat 10.00 sularınad 355 TL 'ye kadar gerileyen gram altın ,bu saatlerden sonra yine yükselişe geçti ve 358 TL 'ye geldi. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Gram altınla birlikte çeyrek altın da tarihi rekorlara koştu. Önceki gün 585 TL 'ye kadar yükselen çeyrek altın , bugün az da olsa düşerek 583 TL 'ye geriledi. Çeyrek altın alış fiyatı ise 578 TL.

Dolar kuru ise 6.74 TL seviyesinden işlem görüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Ekonomi Haberleri