2023 İthalat Denetimi Cezaları 1,5 Milyona Çıktı

İthalat denetimine yönelik esaslar, yeni para cezaları ile gümrük bölgesi ile girişi yasak olan atıklar da belli oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından 2023 senesinde çeşitli alanlarda ithal edilecek mal ve hizmetlere ilişkin gerçekleştirilecek denetimlerin şartlarını belirleyen tebliğ, resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlandı. Böylelikle 'ithalatta standartlara uygunluk denetimi tebliğ' ile standardı belirtilen ürünlerin ithalatta alakalı standartlara ya da teknik mevzuata uygunluğunu denetlen

İdari Para Cezalarında Artış

‘7223 sayılı ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu ile düzenlenmiş olan idari para cezalarının yeni değerlerinin duyurulmasına ilişkin tebliğ’ kapsamında söz konusu cezalar, %122,90 üstlük Yeniden Değerleme Oranları şeklinde arttırıldı. Cezalar 21.254 lira ile 1 milyon 518.153 lira arasında değişiklik gösteriyor. Söz konusu kanunu aykırı hareket edenler 21.254 lira ile 1 milyon 518.153 lira arasında değişiklik gösteren para cezası ödeyecek.

Gümrük Bölgesine Girişi Yasak Olan Atıklar Belirlendi

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan habere göre diğer bir tebliğ ise serbest bölgeler dahil olmak üzere Türkiye gümrük bölgesine giriş yapacak atıkların, çevrenin korunması açısından uygunluk denetimine yönelik usul ve esasları düzenlendi. Türkiye Gümrük bölgesine girişi yasak olan atıklar da belirlendi.


 

Ekonomi Haberleri