Okulların Açılma Tarihi Değişiyor mu? Ziya Selçuk'tan Flaş Açıklama

Okulların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okulların 1 Haziran 'da açılamayabileceğini söyledi.

Okulların açılması ve 20 bin öğretmen ne zaman görece başlayacak?

Okulların açılması ve ataması yapılan 20 bin öğretmenin göreve başlaması ile ilgili Ziya Selçuk 'tan açıklama geldi. 

20 BİN ATANAN ÖĞRETMEN GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ataması yapılan 20 bin öğretmenin göreve başlaması hakkında konuşan Ziya Selçuk, "Bunu defalarca açıkladık. 10 kere 20 kere daha da açıklarız. Bu öğretmenlerimizin atamasının tamamlanabilmesi için bi okullarının , sınıflarının , öğrencilerinin olması gerekiyor. tüm bunları düşündüğümüzde göreve başlatmak için bir imkansızlık var. Net olarak ifade ediyoruz. Okullar açıldığında hiçbir hak kaybı olmadan görevlerine başlayacaklar." dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların açılması ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Selçuk, "1 Haziran 'da açılacak diye bir şey demedik. Tüm senaryoları sıraladık. Bu senaryoları sıraladığımızda bu sıralamada 1 Haziran da vardı. Biz 1 Haziran için de Eylül ayı için de senaryolarımızı hazırladık. " dedi.

Bakan Selçuk 'un yaptığı açıklamaya bakacak olursak 1 Haziran 'da okulların açılması kesin değil. Haziran ayında ya da Eylül ayında okulların açılması bekleniyor. 

BİLİM KURULU 'NUN KARARI BEKLENİYOR

Bakan Selçuk, Bilim Kurulu 'nun okulların açılması ile ilgili bir tavsiye kararı vermesi durumunda okulların açılmasının tarihinin değişebileceğini ya da 1 Haziran 'da okulların açılabileceğini söyledi. 

Eğitim Haberleri