Okul Kantin Kiraları Neden Artıyor? Bakan Özer Cevapladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kantinlerindeki kira artışlarını; 2022-2023 eğitim öğretim yılı süresince %25 oranında artış ile sabitleme kararı aldıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer, okul kantinlerindeki kira artışına yönelik açıklamalarda bulundu. Kocaeli Valiliğine ziyaret ederek şeref defterine imza atan Bakan Özer, burada yapmış olduğu açıklamada illerde çok kapsamlı değerlendirmeler yaptıklarını söyleyerek, Kocaeli'de de bugün gerçekleştirilecek değerlendirmelerin sonrasında çeşitli müjdeler vereceklerini aktardı.

Son 2 haftalık süreç içerisinde okulların bünyesinde bulunan kantinlerin kira ile ürünlerindeki fiyat artışlarına yönelik şikayetlerin gelmeye başladığını dile getiren Bakan Özer, şu ifadelere yer verdi;

“Kapsamlı bir biçimde bütün Türkiye'deki kantinlerimizin kira artışlarını incelemeye başladık ve en son Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile kapsamlı bir biçimde analizler yaptık. Bugün ise Maliye Bakanlığımızla da bir görüşme yaptık. Öğrenci ve öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin, okula gelen velilerimizin, okullarının içerisindeki kantinlerden sağlıklı ve makul fiyatları ile yararlanabilmeleri açısından 2022-2023 eğitim öğretim senesi boyunca kantinlerdeki kira artış oranını %25 ile sabitleme kararı aldık.”

Dedi.


 

Eğitim Haberleri