Son Dakika: Korkutan Korona Artışı Sonrası 5 Şehirde Karantina Başladı

Son dakika haberi geldi. Koronavirüs vakaları 5 şehirde ortaya çıktı ve bazı köy , mahalle ile evlerde karantina uygulamasının başlatıldığına yer verildi. İşte vakaların çıktığı yerler ve korona karantinasının başladığı şehirler.

Son dakika : Karantina haberleri gelmeyue devam ediyor.

5 şehrimizden art arda haberler geldi. Edinilen bligilere göre beş şehirde birçok mahalle ve evde karantina uygulaması başladı. Vaka sayılarının arttığı son günlerde gelen karantina haberleri, sıklıkla aynı şehirlerden geliyor. 

ARDAHAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Ardahan'dan gelen son dakika bilgilerine göre bir köyde yeni corona vakası ortaya çıktı. Hanak İlçesi 'ne bağlı olan Börk Köyü 'nde yeni tip koronavirüs vakasının ortaya çıkması sonrası köyde 14 günlük karantina uygulaması başlatıldı. 

Korona vakasının tespit edilmesi sonrası filyasyon ekipleri bölgeye gitti. Bölgeye gelen ekipler, hastanın temaslı olduğu kişileri tespit etti. Bu kapsamda köyün tamamında karantina uygulanması uygun görüldü.

BİTLİS 'TEN BİR KARANTİNA HABERİ DAHA GELDİ

Bitlis 'in Ahlat İlçesi 'nden son dakiak haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Ahlat 'ta 3 binanın karantinaya alındığına yer verildi. Kaymakamlık tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği ilçe merkezindeki İki Kubbe Mahallesi Eyiler Mevkii dış kapı No: 1 adresindeki bina, İki Kubbe Mahallesi Eyiler Mevkii No: 24 adresindeki bina ve Selçuklu Mahallesi Şehit Mesut Ardıç Caddesi Narin Apartmanı Kat: 6 No: 38 adresindeki binada pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle geçici süreyle karantinaya alınmıştır. Binalarda ikamet eden vatandaşların giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, binada görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır"

ÇANAKKALE 'DE BİR KARANTİNA UYGULAMASI DAHA BAŞLADI

Çanakkale'nin Biga ilçesinden gelen son dakika bilgisine göre bir mahallede ve sokakta kroona vakalarının çıktığı belirtildi. Korona vakalarının çıkmasının ardından bölgede filyasyon çalışmaları başlatıldı. Başlatılan çalışmalar kapsamında  Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokağı'nda tespit edilen vakaların yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla 14 gün süreyle söz konusu yaşam alanlarında bazı kısıtlamaların uygulanmasına karar verildi.

Buna göre, Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokağı'na giriş ve çıkışlar, belirlenen istisnalar dışında yasaklandı.

KONYA 'DA BİR KARANTİNA DAHA

Konya 'dan gelen son dakika bilgisine göre 68 daireli bir sitede karantina uygulamasının başladığına yer verildi.

4 bloklu olduğu öğrenilen sitede bir kişide corona çıktığı öğrenildi. Bu kişinin daha önce birçok komşusu ile bir araya geldiği ortaya çıkınca sitede koronavirüs karantinası başlatıldı. 

SON GÜNLERDE ARTIŞTA: ADIYAMAN 'DA KARANTİNA UYGULAMASI BAŞLADI

Adıyaman 'dan bir son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre 69 evin karantinaya alındığına yer verildi.

Yeni tip korona vakalarının ortaya çıkmasının ardından bu evlerde karantina uygulaması başlad. 

Coronavirüs Haberleri