Para Kazanmak için Bilerek Koronavirüse Yakalanıyorlar

ABD'de bulunan Brigham Young Üniversitesi öğrencilerinden bazılarının, plazma bağışı karşılığında para kazanmak için kasti olarak koronavirüse yakalandığı iddialarına yanıt verdi.

Buna göre ilgili yönteme başvuran kişilerin üniversiteyle ilişkijleri kesilecek. Okulun yaptığı açıklamada, "Brigham Üniversitesi, para kazanma umuduyla Kovid-19 antikorları içeren plazma bağışında bulunmak için koronavirüsü kasıtlı olarak kendilerine bulaştıran öğrenciler olduğuna dair söylentilerden büyük rahatsızlık duyuyor.niversite bu davranışı kınıyor ve konuya ilişkin öğrenciler arasında aktif bir şekilde kanıt arıyor. Kendilerine veya başkalarına kasıtlı olarak virüs bulaştıran öğrenciler derhal uzaklaştırılacak ve okulla ilişikleri de kalıcı olarak kesilebilir." denildi.

Ülkede yerel kan bankalarından bazılarının antikor bağışı için ödediği ücret 200 dolara (Yaklaşık 1600 TL) yükselebiliyor, bu da gençlerde daha hafif semptomlarla geçtiği belirtilen koronavirüsü bazı öğrenciler için gelir kapısı haline getirebiliyor.

Coronavirüs Haberleri