Koronavirüs Konusunda Dünyaca Ünlü Doktordan Uyarı: Bunlara Uymazsanız, 2-3 Hafta İçinde Korkunç Tablo ile Karşılaşacaksınız

ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'da oluşturduğu Koronavirüsle mücadele timinde yer alan ve Amerikan kamuoyununun büyük saygı ve güvenini kazanan Dr. Anthony Fauci, Trump'ı da zor durumda bırakacak açıklamalarla günden güne güvenini artırmıştı.

Yeni tip koronavirüs konusunda önemli uyarılarda bulunan Dr. Fauci, koronavirüsten korunmak için uyulması gereken temel prensipleri hatırlatarak bu kurallara uyulması durumunda riskin minimum seviyeye ineceğini belirtti. Maske kullanım, kalabalıklardan uzak durma , hijyen gibi kuralların yanı sıra alkollü içki satan bar ve işletmelerden uzak durulması çağrısında bulunan Fauci temel prensiplerin, "Maske kullanımının her alanda uygulanması, kalabalıklardan uzak durmak, genel el hijyeni, alkollü içki satan bar ve işletmelerden uzak durmak, gerekirse bunları kapatmak ve insanlarla 2 metrelik mesafe sağlanması" olması gerektiğini söyledi.

Fauci ayrıca, "Salgının artış gösterdiği güneydeki eyaletlere baktığımız zaman testlerin pozitif çıkma oranında bir artış var ve Kentucky, Tennessee, Ohio ve Indiana’da da benzer bir artış bekleniyor. Az önce saydığım bu beş maddeyi uygulamaya başlamazsak kaçınılmazı yaşamaya başlayacağız. Bir anda bakacaksınız ve 2-3 hafta içerisinde korkunç bir tabloyla karşı karşıya kalacaksınız" dedi.

Coronavirüs Haberleri