Koronavirüs Aşısında İlk Sonuçlar Sevindirdi

Son dakika haberi: Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması. Bakan Koca yaptığı açıklamada aşı kaynaklı ölüm var mı , mutasyona karşı etkili mi , aşı olanlardan entübe oldu mu? sorularını yanıtladı.

Aşı sonuçları açıklandı.

Şimdiye kadar Türkiye'de 2 milyondan fazla kişi koronavirüs aşısı oldu. İlk doz aşının ardındna ikinci doz aşı için süreç başlıyor. İkinci doz aşı öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı ve aşı kaynaklı ölüm olmadığını, aşı olanlardan koronaya yakalananların hafif atlattığını, hiç entübe hasta olmadığını söyledi. 

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet'e açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu sözleri müjde niteliğinde oldu. Bakan açıklamasında, şimdiye kadar 2 milyonu aşkın kişinin aşılandığını ve bunlardan hiçbirinin entübe olmadığını söyledi. Hiç ölüm vakasının da olmadığını söyleyen Bakan Koca, mutasyona karşı da bunun etkili olduğunu söyledi. 

Bakan Koca yaptığı açıklamada aşı olanlarla ilgili, "Tek bir entübe dahi yok Şu ana kadar aşı olup, üzerinden 10 gün geçtikten sonra entübe olan tek bir kişi dahi yok. Bu istatistik aşı olan ilk 2 milyon kişiyi kapsıyor. Ağır hastalığı önlüyor Kullandığımız aşı, virüse yakalananların 'ağır hasta' durumuna gelmesini önlüyor."

MUTASYON

Aşının mutasyonlu virüse karşı etkisinden de bahseden Bakan Koca, "Mutasyondan en az etkilenen aşı Sinovac aşısı, virüsün mutasyona uğramış halinden en az etkilenen aşı. Aşı kaynaklı ölüm vakası yaşanmadı Aşılamaya bağlı ağır bir durum ya da herhangi bir ölüm vakası yaşanmış değil." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Coronavirüs Haberleri