Korona Aşısını Bulan Çift Kendilerine Yaptı mı? Sorusuna Cevap: "Henüz Değil"

Koronavirüs aşısını geliştiren Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, aşıyı kendilerinin olup olmadığına cevap verdi.

Korona aşısı bulan Türk Bilim İnsanlarından açıklama.

Avrupa'da corona virüs aşısına ilk onayı alan BioNTech firmasının kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Pfizer ile ürettikleri aşının BioNTech şirketi çalışanlarına yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusuna"Henüz değil" yanıtını verdi ve klinik aşamaları işaret etti.ç 

"Klinik düzenlemelerden dolayı aşı yaptırmamıza izin verilmiyor" diyerek sözlerine başlayan Şahin, "Aşı şu anda sadece klinik deneyler dahilinde uygulanabiliyor. Ve klinik denemelere şirket çalışanlarının katılmasına izin verilmiyor. Yani bu, aşıya diğer insanların da erişimi olduğunda bizim de erişebileceğimiz anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Çift açıklamasında, "Siyasetle ilgilenmiyoruz. Günün sonunda bizim çıkarımız mümkün mertebe en hızlı şekilde bu aşıyı geliştirmek. Etik standartları takip etmek, bilimsel standartları takip etmek zorundayız. Pazar günü akşam etkinlik sonuçlarını öğrendim ve ertesi sabah sonuçları açıkladık. Bu öylesine önemli bir bilgiydi ki, ekibimiz, basın ekibimiz uygun haberle ortaya çıkmak için bütün gece çalıştı. Yani günün sonunda, biz bilimle hareket ediyoruz, kendi standartlarımızla hareket ediyoruz. Bu, hiçbir siyasi gündemle eşleşmez." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Coronavirüs Haberleri