İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl için Yeni Koronavirüs Kararı! Mahalle Denetim Ekipleri Oluşturulacak

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği'ne koronavirüs izolasyon tedbirleri konulu genelge gönderdi. Bakanlık tarafından gönderilen genelgede tedbirlerin sahada daha etkin şekilde uygulanabilmesi için mahalle denetim ekiplerinin oluşturulacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen 'İzolasyon Tedbirleri' konulu genelgeye göre, koronavirüs temaslı/tanılı/evde izolasyona alınanların izolasyon koşullarına uymaları, elektronik imkanlar da kullanılarak sağlanacak. Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin etkin şekilde uygulanabilmesi amacıyla Valilikler aracılığıyla Mahalle Denetim Ekipleri kurulacak. Evde izolasyon yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişiler hakkında idari para cezası uygulanacak, adli işlem başlatılacak.

zolasyon Kurallarına Uymayanlar Tepki Çekmişti

Dün Kırıklareli'nde bir şahsın izolasyon kurallarını yerine getirmeyerek alışveriş yaptığı sırada yakalanması, bir ailenin de izolasyon kurallarını ihlal ederek tatile gideceği sırada gerçekleştirilen denetimde yakalanması sosyal medyanın gündemine düşmüş, halk sağlığını tehlikeye atan bu kişilere büyük trepki gelmişti.

Coronavirüs Haberleri