Güney Afrika'da Koronavirüs Yasaklarına Uymayanlar için Vur Emri ! Alkol de Yasaklandı, Çünkü...

Yeni tip koronavirüsü en hafif geçiren ülkelerden birisi olan Güney Afrika'dan çok konuşulacak açıklamalar ve haberler gelmeye devam ediyor.

Ülkede şimdiye kadar 7 bin 542 vaka kaydedilmesine , 148 can kaybı yaşanmasına rağmen ülkedeki önlemlerin sertliği daha çok konuşuluyor. Nisan ayının başında BBC'nin aktardığı haberde, güvenlik güçlerinin koronavirüs yasaklarına uymayanlara şiddet uyguladığı kaydedilmişti.  Güney Afrika'da karantina kurallarını ihlal edenlerin sopayla şiddet gördüğü ve silahla vurulduğuna yönelik doğrulama ünlü teknik adam Victor Bondarenku'dan geldi. Koronavirüsün Güney afrikada hızlı yayılmamasının sebebinin sıcaklık olduğunu öne süren teknbik adam, ülkede en yüksek afet protokolü uygulandığını, bu kurallara uymayanların sopalarla dövüldüğünü hatta vurulabildiğini söyledi.

Victor Bondarenku, "Ülkede, en yüksek seviye olan 5. derece afet protokolü uygulanıyordu. Daha sonra hükümet açıklama yaptı ve 4. seviyeye çekildi. Avrupa'ya kıyasla çok daha rahat burası. Arabayla gezebilir, markete ve eczaneye gidebilirsiniz. Eğer yasaklara uymazsanız ya sopayla dövülürsünüz ya da vurulursunuz. Hepsi bu. Yerel halk her zaman çok bilinçli olmayabiliyor." dedi.

ALKOL YASAKLANDI ÇÜNKÜ HALK TOPLANARAK ALKOL ALMAYI SEVİYOR

Ülkede sadece sigara satışının olduğunu, alkol yasaklarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların doğru olduğunu ve yasaklamanın gerçekleştiğini söyleyen teknik adam, Bencu bu durum ülkenin kültürü ile alakalı. Yerel halk toplanıp alkol almayı seviyor. Kalabalık grupları engellemek için alkol seviyesi en düşük birayı bile yasakladılar." diye konuştu.

Coronavirüs Haberleri