Bakan Koca Tarih Verdi: 5 Milyon Kişiye Corona Aşısı Yapılacak

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı 5 milyon kişiye corona aşısı yapılacağını söyledi ve aşının yapılacağı tarihi açıkladı.

5 milyon kişiye corona aşısı yapılacak: Tarih açıklandı.

Bakan Koca 'nın açıklaması şu şekilde:

"Faizerin ve Çin 'in aşısı ülkemizde yapılmakta. Kasım ayı sonunda bu konu ile ilgili bir bilgilenmemiz söz konusu olur. Bağışıklık durumunun ne olduğunu, nasıl seyretmemiz gerektiğini görebiliriz. Biz özellikle faz 3 çalışmasına izin verirken aşının ülkeden ülkeye farklılık gösterebileceğini , vatandaşımız üzerinede etkilerini görerek çalışma yapmayı hedefledik.

Kasım sonunda belli olmuş olur. Dosyada yapılan çalışmalar doğrultusunda bağışıklığına kanaat getirirsek bu aşılardan birisini , Türkiye 'de uygulamayı düşünüyoruz ve bağlantıyı da bu çerçevede yaptık.

Muhtemelen Aralık ayında 5 milyon aşılama yapabiliriz."

16 yerli aşı var. Bunlar tek tip aşı değil. Bu çerçevede gelecek hafta sonunda inaktif olan bir aşının çalışmaları gelecek hafta bitmiş oluyor. 10 günden sonra seçilmiş olan kişilerin ve onların tetkikleir ile birlikte ilk uygulamayı, ilk insana uygulamayı başlatacağız. Sanırım Mart  Nisan gibi faz 3 çalışmasında bir yere gelmiş oluruz. Aralık Ocak Şubat 'ta yurt dışından uygun gördüğümüz aşıyı insanlarımıza uygulayabiliriz. 

Coronavirüs Haberleri