9 Mayıs Türkiye Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı (7-8-9 Mayıs Koronavirüs Tabloları)

Sağlık Bakanı Koca, 9 Mayıs 2020 koronavirüs güncel tablosunu yayımlayarak, "Toplam iyileşen sayısı 90 bine yaklaştı. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyanların sayısındaki azalma devam ediyor. Yapılan test sayısına göre, yeni tanı konan vaka sayısında düşüş devam ediyor. Tedbiri elden bırakmayalım." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 9 Mayıs Türkiye koronavirüs güncel tablosunu yayımlayarak değerlendirmelerde bulundu.

DÜNKÜ TABLO

Koronavirüs konusunda dünkü tablo ,Türkiye'deki ve dünyadaki koronavirüsle ilgili son gelişmeler ve daha fazlası bu haberimizde olacak.  Yeni tip koronavirüsle ilgili kontrollü sosyal hayat sürecine geçişle ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken, son veriler de umut verici hale gelmiş durumda. Türkiye'de hastalığın pik ve plato dönemlerini tamamladıktan sonra düşüşe geçtiği görülürken, Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan son veriler de günden güne daha iyi bir tabloyu gözler önüne sürüyor. Bakan Koca , dün yaptığı açıklamada vefat ve yoğun bakımdaki son tabloyu vurgulayarak, "Toplam iyileşen hasta sayısı 85 bini aştı. Son 24 saatteki vaka, vefat, yoğun bakım, entübe hasta sayısında yine düşüş var. Tablo, virüsle mücadelemizde lehimize veriler ortaya koyuyor. Ama bunlar kesin sonuçlar değil, ciddi bir fırsat. Fırsatı kullanalım.." diye konuşmuştu.

7 MAYIS 2020 KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

7 Mayıs koronavirüs güncel tablosunda can kaybı 57, yeni vaka 1977, test sayısı 30 bin 395 olmuş, 7 Mayıs'ta iyileşen hasta sayısı 4 bin 782 olarak açıklanmıştı. 7 Mayıs 2020 koronavirüs güncel tablosunu paylaşan Sağlık Bakanı Koca verilerle ilgili, "Test sayısı, yakında 1,5 milyona ulaşacak. Vaka sayısında dün göze çarpan kısmi artış, geriledi. Vefatta, yoğun bakım sayısında düne göre yine düşüş var. Virüsü, kararlı bir şekilde geriletmeli, tedbirlerle yenmeliyiz. Kanıtladık: Sonuç almak zor değil." değerlendirmesini yapmıştı.

Coronavirüs Haberleri