15 Şehirde Tersine Karantina Başlayacak (Tersine Karantina Nedir , Şehir Şehir Korona Vaka Sayısı Kaç?)

Korona vaka sayısının az olduğu 15 şehirde tersine karantina uygulaması başlayacak. Peki hangi şehirlerde tersine karantina uygulanacak? Tersine karantina ne demek? Türkiye 'de şehirlerde kaç korona vakası var? İşte detaylar.

15 ilde tersine karantina.

Korona vakasının az görüldüğü 15 şehirde tersine karantina için hazırlıklar başladı. Türkiye 'de koronavirüs salgını sonrası normalleşmeye bu 15 şehirden başlanacak ve sırayla diğer illerde de normalleşme çalışmaları yapılacak.

15 ŞEHİRDE TERSİNE KARANTİNA

Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli şehirlerinde korona vaka sayılarının az seviyede olduğu biliniyor. Az sayıda olan korona vakasının görüldüğü bu şehirler ile vaka sayısının 10 'dan az olduğu şehirlerde tersine karantina başlatılacak.

TERSİNE KARANTİNA NEDİR?

15 şehrin tersine karantinaya alınacağı açıklamasının ardından vatandaşlar, tersine karantinanın ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Tersine karantina, o şehirlere dışarıdan kimsenin alınmaması anlamına gelmektedir. Vaka sayısının az olması nedeniyle bu şehirlerin kendi içinde normal yaşantısına dönmesi , ancak diğer şehirlerden izole edilmesi planlanıyor. 

ŞEHİR ŞEHİR VAKA SAYISI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sağlık Bakanlığı, şehir şehir korona vaka sayısını uzun süredir açıklamıyor. Ancak Bakanlık tarafından hazırlanan HAYAT EVE SIĞAR adlı mobiluygulamada bu durum görülebilecek. Sayı olarak uygulamada vakalar verilmiyor ancak yoğunluk haritasına bu uygulamadan erişilebiliyor. 

Uygulama Play Store ve AppStore üzerinden indirilebiliyor. 

Uygulamayı indirdikten sonra giriş yapıp bilgilerinizi doldurup ve Türkiye 'nin korona yoğunluk haritasına ulaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Coronavirüs Haberleri