11 Kasım Koronavirüs Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı, 11 Kasım 2020 tarihli koronavirüs tablosunu yayımladı. Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından bugünkü tablonun duyurusu geldi. Dünkü tablo nasıldı, bugün kaç hasta tespit edildi, kaç kişi koronavirüs nedeniyle öldü, kaç kişi iyileşti? sorularının yanıtı ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Kasım koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından, "Bugün tespit edilen 2.693 yeni hastamız var. Salgın hastalıkla mücadele hem bireysel hem de topl

Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından az önce yayımlanan tablo şu şekilde: 

DÜNKÜ TABLO ŞU ŞEKİLDEYDİ:

Sağlık Bakanlığı tarafından dün yayımlanan tabloda, 10 Kasım itibariyle 87 vatandaşımızın daha koronavirüs nedebniyle öldüğü, 2529 yeni hasta tespit edildiği , 2 bin 215 kişinin iyileştiği görülmüş, ülkemizdeki toplam vefat sayısı 11 bin 59 olarak kayıtlara geçmişti.

Bakan Koca 10 Kasım 2020 tarihli tablonun ardından, "Bugün tespit edilen 2.529 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 3.000’i geçti. Kayıplarımızı azaltmak için hasta ve ağır hasta sayısını azaltmak zorundayız. Buna ancak birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek, tedbirlere uyarak ulaşabiliriz. Maske takın http://covid19.saglik.gov.tr" ifadeleirnin yer aldığı bir mesaj yayımlamıştı.

DÜNYA GENELİNDEKİ SON DURUM

Dünya Genelinde Son Durum Dünyada koronavirüs vaka sayısı 52 milyonu geçerken, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 283 bin 569'a ulaştı. Şimdiye kadar koronavirüs teşhisi konulduktan sonra iyileşen kişilerin sayısı ise 36 bin 540 bini geride bıraktı.

RUSYANIN AŞISI KONUSUNDA YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu tarafından yapılan açıklamada, Gamaleya Ulusal Epidemioloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen aşıya ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı.

Aşının geliştirme sürecinde 40 bin gönüllünün katılım gösterdiğine vurgu yapılan açıklamada, 20 bin kişiye ilk doz, 16 bin kişiye ise ilk ve ikinci doz aşı uygulandığı, analizlere göre aşının koronavirüse karşı %92 etkin olduğu kaydedildi. Aşının, klinik deneylere katılan gönüllüler haricinde, sağlık personeli ve risk grubundaki kişileren oluşan 10 bin kişi üzerinde de denendiğine yer verilen açıklamada, burada da %90 etkinlik görüldüğü kaydedildi.

Rusya'nın ürettiği koronavirüs aşısı ilk kez 11 Ağustos'ta tescil edilmişti.

Coronavirüs Haberleri