ALES/2 Başvuruları Başladı-İşte Başvuru Ücreti, Anlaşmalı Bankalar ve Sınav Tarihi

2020 yılı 2. dönem ALES başvurusu başladı. ÖSYM Başkanlığı tarafında yapılan son dakika açıklamasında ALES başvurularının 12 Ekim tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. İşte başvuru bilgileri ve detayları.

ALES/2 Başvuruları Başladı-İşte Başvuru Ücreti, Anlaşmalı Bankalar ve Sınav Tarihi

ALES başvurusu başladı.

ÖSYM Başkanlığı tarafındna yayımlanan duyuruda 2020 yılı 2. dönem ALES başvurularının başladığına yer verildi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, başvuruya aitbilgileri ve detayları şu şekilde açıkladı:

"2020-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2), 06 Aralık 2020 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 01-12 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-ALES Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların ilgili Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

BAŞVURU DETAYLARI

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES),  Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,  Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde,  Teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında (“Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği” uyarınca Mühendislik Tamamlama yerleştirme işlemleri için ALES-Sayısal puanının en az 50 olması gerekmektedir. Adaylar, ALES puanlarını geçerlilik süresi içinde kullanabileceklerdir.) ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır. Sınavda alınan puanlar, istenildiğinde yukarıda sayılan amaçlar için ilgili kurumlara adaylar tarafından verilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ

ALES 'e başvuru yapmak isteyen adaylar, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden ön başvurularını yapacak. Başvurusunu tamamlayan adaylar, daha sonra 130 TL olan başvuru ücretini anlaşmalı bankalara yatırarak başvurusunu yapmış olacak.

İşte ÖSYM anlaşmalı bankalar:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak
adaylar hariç)
Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak
adaylar hariç)
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret
yatırılmaz.)
Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından
kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA