Süleyman Soylu, HDP'li Kadın Vekilin Gara'ya Gittiğini Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu ve Gara'ya bir HDP'li vekilin gittiğini söyledi.

Süleyman Soylu, HDP'li Kadın Vekilin Gara'ya Gittiğini Açıkladı

Süleyman Soylu'dan açıklama: Gara'ya giden HDP'li bir kadın.

Son dakika haberi TBMM'den geldi. Bugün Türkiye Büyük Millet MEclisi'nde Gara operasyonu hakkında bilgilendirmede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Gara'ya giden HDP'li vekil hakkında önemli ifadeler kullandı. Bakan Soylu açıklamasında Gara'ya giden Vekilin bir kadın vekil olduğunu söyledi.

DEVLET AİLELERLE GÖRÜŞMEDİ İDDİASI

Bakan Soylu  "Şunu net bir şekilde söyleyeyim: Buradaki bu operasyonda ilk tezvirat şu oldu: Bu çocuklar, bu evlatlarımız ayın 10’unda şehit oldu; ailelere telefon açtılar, Belçika numaralı bir telefondan dediler ki: “Bombalıyorlar, çıkın deyin ki Türk Silahlı Kuvvetleri burayı bombalamasın.” Yani çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra, onları orada öldürdükten sonra, katlettikten sonra aileleri nasıl beş yıl -onu da anlatacağım- istismar etmişlerse yine ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar. Bunlar, bu Meclisin ve milletimizin bilmesi gerekli olan genel gerçeklerdir. Bakan Yardımcılarımız, Emniyet müdürlerimiz, Emniyet Genel Müdürümüz aileleri tek tek aradılar. Onlar, aileler bizi aradılar, arkadaşlarımızı aradılar ve biz ne böyle bir katli biliyoruz ne de başka bir şeyi biliyoruz ve burada şunu ifade etmem gerekir ki dedikleri şu: “FETÖ ve PKK inşası.” Emre Uslu denilen müptezelden FETÖ’nün bütün müptezellerine kadar, Türkiye’yi birbirine düşürmek için PKK’nın Avrupa’da beslediği bütün müptezellere kadar, hainlere kadar -Allah’ını severseniz- terör örgütünden merhamet bekleyen, terör örgütünden vicdan bekleyen vicdansızdır. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar) Terör örgütünden -burada bir kez daha söylüyorum- ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütünden hukuk bekleyen ve terör örgütünden “Acaba bir şey olur mu?” diye ona yaslanan hain oğlu haindir, bu kadar basit. (AK PARTİ, MHP ve İYİ PARTİ sıralarından alkışlar) Ben burada söylemeyeceğim.

“Ailelerle hiç temas kurulmadı.” deniyor. İşte, Öznur Çalık orada. Sayın Cumhurbaşkanımızı ailelerle görüştürdü, ben de oradaydım. Çağırdı Cumhurbaşkanımız yanına, teminat verdi. Aileler dediler ki: “Bize İnsan Hakları Derneği bunu Türkiye’ye getirebileceğini söylüyorlar ama sizin bir hukuki uygulama yapmanızdan çekiniyorlar.” Sayın Cumhurbaşkanım bizatihi bana talimat verdi: “Getirsinler, sınırdan alalım. Herhangi bir şey olmayacak.” Bir daha, Mehmet Ersoy Bakan Yardımcım…

“Hiç devlet irtibat kurmamış.” Yalanın boyu bu kadar olur mu? Yazıklar olsun! DHKP-C’li ve MLKP’li militanlar için Bakanlığımıza gelenlere söylüyorum. İnsan Hakları Derneği, Adalet Ağaoğlu senden ayrılırken ne dedi? “Kurucusu olduğum dernekten…” dedi ki: “Bu derneği PKK’lılar ele geçirdi, İHD’yi.”

Şimdi, dikkat edin; bir, PKK’nın yayınladığı bildiri, HDP MKYK’nin yayınladığı bildiri ve İHD’nin yayınladığı bildiri birbiriyle örtüşük bir bildiridir." dedi.