Sözleşmeli Er ve Erbaşlıkta Değişiklik

Sözleşmeli er ile erbaşlıkta önemli değişiklikler yapılacağı açıklandı. Düzenleme için AK Parti kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan kanun teklifindeki mesai düzenlemesi dikkatleri çekti.

Sözleşmeli Er ve Erbaşlıkta Değişiklik

Sözleşmeli er ile erbaşlıkta değişiklik.

AK Parti tarafından bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifinde TSK 'da önemli değişiklikler yapılması ön görülüyor. 

KOMİSYONA GELDİ

TBMM Başkanlığı 'na önceki gün gelen kanun teklifi, Başkanlıktan Komisyona gönderildi. Plan ve BütçeKomisyonu ile Milli Savunma Komisyonu 'na gelen kanun teklifinde sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erleri ilgilendiren önemli bir değişiklik dikkatleri çekti.

EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ

Sözleşmeli er ile erbaşların en çok mağdur olduğu konuların başında mesai saatleri geliyor. Bilindiği üzere sözleşmeli erler kışlalarda kalıyor. Sadece hafta sonu dışarı çıkabiliyor. Yapılan yeni düzenleme ile sözleşmeli er ile erbaşların mesai saati sona erdiğinde kışladan dışarı çıkabilmesi amaçlandı.

Kanun teklifinde yer alan madde şu şekilde: 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi komisyona geldi. Önümüzdeki günlerde komisyonda görüşmeler başlayacak ve kanun teklifi, komisyondan geçtikten sonra TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilecek. 

Genel Kurula gelecek kanun teklifinin her maddesi üzerinde görüşmeler yapılacak ve her madde oylamaya sunulacak. 

Oylamada kabul görmesi sonrası düzenleme Cumhurbaşkanının onaylaması sonrası Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. 

UZMAN ERBAŞ ALIMI AÇIKLAMASI

Kanun teklifinde uzman erbaş alımı hakkında bir detaya yer verildi. Uzman erbaş, onbaşı ve sözleşmeli er alımı için TIKLAYIN

SÜREÇTEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN