Son Dakika: Kabine Değişikliği Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değişiklik yapılacağı iddia edildi. Hürriyet Gazetesi'nden Hande Fırat, hem kabinede hem de AK Parti'de kadroların değişeceği bildirildi.

Son Dakika: Kabine Değişikliği Geliyor

Kabine ve AK Parti yönetiminde değişiklik açıklaması.

Hürriyet Gazetesi'nden Hande Fırat bir son dakika açıklaması yaptı. Reform gündemli bahar başlığı ile bir yazı kaleme alan Hande Fırat, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede ve AK Parti yönetiminde bazı değişiklikler yapacağını aktardı. 

Kongre sürecinde sona geliniyor. AK Parti 24 Mart 2021 günü büyük kongresini yapacak. Kulislerde kongre sürecinde , önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem kabine hem de parti yönetiminde bazı kişileri değiştireceği iddia edildi. 

Hande Fırat yaptığı açıklamada , yapılacak değişiklikler ile 2023'e hazırlanacağına yer verildi. 

"Erdoğan'ın bu değişikliklerle reformlara ve ekonomiye ağırlık vererek, 2023 yılına da hazırlık yapacağı konuşuluyor. Avrupa Birliği ve ABD'ye, onlardan gelen tüm olumsuz adımlara rağmen "kazan-kazan" formülüne dayalı, iyi ilişkiler kurulmak istendiği mesajı veriliyor. Batı'nın Türkiye'den insan hakları ve demokrasi konusunda somut adımlar görmek istediği de biliniyor." diyen Hande Fırat, "Bu kapsamda önümüzdeki süreçte İnsan Hakları Eylem Planı'nın açıklanması bekleniyor." dedi.

İşte Cumhurbaşkanlığı Kabinesi:

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/hande-firat/reform-gundemli-bahar-41746953