Son Dakika: Binali Yıldırım İstifa Edeceği Tarihi Açıkladı

Son dakika haberi: AK Parti 'nin İBB adayı Binali Yıldırım, istifa tarihi hakkında son dakika açıklamasında bulundu. İşte detaylar.

Son Dakika: Binali Yıldırım İstifa Edeceği Tarihi Açıkladı

Son dakika haberi: Binali Yıldırım  'dan istifa açıklaması.

CNN Türk 'e konuk olan Binali Yıldırım, "İstanbul'u konuşmalıyız. Anlamsız yere benim istifa edip etmeyeceğim konuşuluyor." diyen Yıldırım, "Partim aday göstereceğini açıklamış. Yapılmayan bir işlem üzerinden tartışmanın yapılması gerekiyor. İlk kez açıklıyorum. Adaylık müracatımın yapıldığı andan itibaren görevimi bırakıyorum." dedi.

Binali Yıldırım 'ın açıklaması şu şekilde;

1- Benim sizinle hayatımın sonuna kadar unutamayacağım bir anım var. Kötü bir gündü ama şu an hepsi geride kaldı. Biz sizinle 15 temmuz darbe gecesi bir telefon bağlantısı yapmıştık.

Herkes ne olduğunun cevabını arıyordu ve siz canlı yayına bağlanarak ilk kez o gece ne olduğunu ne yapılmaya çalışıldığını anlattınız ve 15 Temmuz gecesi olan bitenin sonradan da sıkça kullanacak tanımını söylediniz. yani "kalkışma" kelimesini kullandınız. Sonra da işin yönünü bu kelime belirledi. Kalkışma kelimesini aklınıza getiren neydi? Tarihe geçecek bir kelime olduğunu düşünmüş müydünüz?

Şöyle söyleyeyim, öncelikle Rabbim millete bir daha böyle karanlık gece yaşatmasın. Doğrusu ben o gün Dolmabahçe ofisteydim, işlerimi tamamladım, köprüyü geçtikten hemen sonra dediler ki köprüyü tutmuşlar. Yaklaşık 45 dakika Tuzla'daki evimde anlamaya çalıştım. Bunun silahlı kuvvetler içinde asker kılığına girmiş teröristlerin yaptığı kaanatine vardım. Dolayısıyla o kalkışma kelimesi tesadüfen gelen değil, özenle durum tespiti yapıldıktan sonra söylenen sözdür.

2 - "Kalkışma" kelimesini kullandığınız o günden bugüne Türkiye'de neler değişti?

Kalkışma kelimesini kullandığımız an o gece bu konuda olay tespitini yaptıktan sonra ne yapmamız gerektiğine karar verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız meydana davet etti. Medyamız o gece sizler müthiş bir vatanseverlik örneği gösterdiniz. Ülke için millet için bayrak için ben ne yapabilirim diyen herkes durumdan vazife çıkararak alçak darbe girişimine karşı herkes harekete geçti. O gece Türkiye tek yürekti. Yıllar boyunca sinsi bir şekilde bütün kurumlara, orduya, bürokrasiye nüfus etmiş bu alçak örgüt deşifre oldu. Bir kere en büyük kazanım bu. İkinci büyük kazanım da demokrasiye sahip çıkma kültürünün yerleştiğini bu kalkışmayla görüyoruz. Dolayısıyla bu darbe girişiminde bu kalkışmayla birlikte millet artık demokrasiye sahip çıkacağını, dost düşman herkese ilan etti. Bundan sonra darbe yapmaya kalkanlar, çılgınlık peşinde olanlar şunu bilecekler bu iş bu kadar kolay değil. Bu Türkiye'nin en büyük kazanımıdır.

3 - Aday olduğunuz açıklandıktan sonra ilk basın toplantınızda "İstanbul Ankara'dan yönetilemez, Ankarasız da yönetilemez" derken ne kast ettiniz?

Şimdi aslında ben bunu niye söyledim buna gelmek lazım. O sıralar CHP adayına cevap olarak söyledim. Bu geçerli olan bir şey değil. İstanbul Ankara'ya muhtaç Ankara'da İstanbul'a muhtaç. Merkez ile yerel yönetimlerin ahenk içinde çalışması esastır. Hatırlamak lazım İstanbul 90'lı yıllarda ne haldeydi o sıralar İstanbul'un çilelerini yaşayanlar bilir. 2000'den sonra doğanlar İstanbul'un o günlerini anlatsanız herhalde annemiz babamız hayal gördü diye bize şaşarlardı.

4 - Adaylığınız açıklanmadan önce sayın cumhurbaşkanı ile aranızda bazı görüş ayrılıkları olduğuna ilişkin spekülasyonlar yapıldı. Biraz o süreci anlatır mısınız? adaylığınızla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aranızda görüş ayrılıkları oldu mu?

Adaylığım ile cumhurbaşkanım arasında görüş ayrılığı. Cumhurbaşkanı ile benim aramda görüş ayrılığı olmaz. Anlaştığımız noktalar olur anlaşmadığımız noktalar olur. Ama karar verildikten sonra iş bitmiştir. 40 yıldır biz böyle çalıştık.

5 - Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kampanyanızda yer alacak mı? Beraber mitingler yapacak mısınız?

Gayet tabii. Cumhurbaşkanı yapma deseniz de yapar. Çünkü onun hayatı, insanlarla, vatandaşlarla haşır neşir olmak da geçmiş. 50'den fazla ilde miting yapacak. Bu kampanyada faal şekilde çalışacak. Ama biz ağırlıklı olarak İstanbul'u çalışacağız. İstanbul'u konuşacağız. Cumhurbaşkanımız bütün Türkiye'yi dolaşacak.

6 - Bakanlık diyorlar tamam diyorsunuz. Başbakanlık diyorlar tamam diyorsunuz. Meclis Başkanlığı diyorlar tamam diyorsunuz. Şimdi de belediye başkanlığı... Her şeye tamam dediğiniz için sizi eleştiriyorlar. Duruşunuz yok mu?

Yani ne kadar güzel. Ne demek duruşumuz yok mu? Ben anlamadım. Benim duruşum bellidir. Benim duruşum millete hizmettir. Duruş da bir sorun yok. Duruş başka omurgasızlık başka. Ben omurgasız bir insan değilim. Hizmeti ibadet bilirim. Milletim ne dediyse ben onu yaparım. Bundan sonra da elimizden geldiğince en güzel şekilde İstanbullular bize fırsat ve yetki verirse en güzel hizmeti yapacağız. Türkiye'nin her tarafında en güzel hizmeti yaptık.

7 - Evet, şimdi de İstanbul belediye başkan adayısınız. Siz bakanlık, başbakanlık, TBMM başkanlığı yaptınız. Galiba Türk siyasi tarihinde de bir ilk olacak değil mi? bütün bunları yapmış bir siyasetçi İstanbul'da belediye başkan adayı oluyor. Ki kulislerde sizin bu adaylığı aslında çok da istemediğiniz konuşuldu. bu konuşulanlar doğru muydu? Ya da şöyle sorayım. Neden TBMM Başkanı'yken belediye başkanlığı için yarışmayı kabul ettiniz?

Her şeyin ilki ve sonu var. Bana da hep ilkler ve sonlar nasip oldu. Size bir ihtiyaç duyulduysa onu kabul etmiyorum deme hakkınız yok. Görevin büyüğü küçüğü olmaz. Başbakan görevi nasip oldu. Başbakanlık yaptım. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapmam gerekti. Bunu da seve seve kabul ettim. İstanbul benim ömrümün geçtiği şehirdir. Son 16 yıl Ankara'da olmama rağmen bir ayağım İstanbul'da oldu. Gençliğimin geçtiği, meslek edindiğim, yuva kurduğum, torun sahibi olduğum şehirdir. İstanbul'da hizmet etmek benim için büyük şereftir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA