Seyahat Yasağı ve Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Açıklanıyor... Erdoğan Ulusa Sesleniş Konuşması Yapacak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan , kabine toplantısı sonrası ulusa sesleniş konuşması yapacak. Seyahat yasağının bazı şehirler için kaldırılması ve Ramazan Bayramı 'nda sokağa çıkma kısıtlaması hakkında alınan kararlar duyurulacak.

Seyahat Yasağı ve Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Açıklanıyor... Erdoğan Ulusa Sesleniş Konuşması Yapacak

Seyahat yasağı ve bayramda sokağa çıkma yasağı: Erdoğan ulusa sesleniş yapacak.

Ramazan Bayramı öncesi kritik gün geldi. Bugün Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanacak. Saat 15.00 civarında başlayacağı bildirilen kabine toplantısında önemli konular gündemde olacak. Masadaki iki önemli konu ise seyahat kısıtlaması ve bayramda sokağa çıkma yasağı.

4 GÜN YASAK MI OLACAK?

Son dönemlerde koronavirüs nedeniyle hafta sonları büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Resmi tatillerin denk gelmesi nedeniyle bu ksıtlama 4 güne kadar çıkartılabiliyor. Ramazan Bayramı Pazar gününe denk geliyor. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ise bayrama kadar devam edeceği açıklandı.

Buna göre Ramazan Bayramı 'nın ilk günü sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Son günlerde tatil yerlerinde yaşanan yoğunluk, taziye ziyaretleri, hasta ziyaretleri, mevlitler, toplu yapılan iftar etkinlikleri, koronadan kurtulanları verdiği ziyafetler nedeniyle korona vakaları yeniden artışa geçti. Toplu şekilde bayram gezmelerinin, bayram ziyaretlerinin olmaması için de Ramazan Bayramı 'nda sokağa çıkma kısıtlaması olması bekleniyor. Kısıtlamanın 23-24-25-26 Mayıs 2020 günlerinde geçerli olması bekleniyor. 

Bugün kabine toplantısında karar verilecek ve karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

SEYAHAT YASAĞI

Kabinenin bir diğer önemli konu başlığı ise seyahat yasağı olacak. Seyahat yasağında son iki haftadır esnetilme geliyor. Geçtiğimiz hafta 7 , ondan önceki hafta için de 9 şehir için devam eden seyahat yasağı kaldırılmıştı. 

Son iki haftada seyahat yasağı kalkan iller şu şekilde:

- Adana,

- Denizli,

- Diyarbakır,

- Kahramanmaraş,

- Mardin,

- Ordu,

- Şanlıurfa,

- Tekirdağ

- Trabzon

- Aydın,

- Antalya,

- Erzurum,

- Hatay,

- Malatya,

- Mersin

- Muğla.

SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDEN ŞEHİRLER

- Ankara,

- Balıkesir,

- Bursa,

- Eskişehir,

- Gaziantep,

- İstanbul,

- İzmir,

- Kayseri,

- Kocaeli,

- Konya,

- Manisa,

- Sakarya,

- Samsun,

- Van

- Zonguldak.

YENİ ESNETİLMELER YA DA YASAKLAR GELEBİLİR?

Kabine toplantısında seyahat yasağının bazı şehirler için kalkması gündeme gelecek. Öte yandan vaka sayısında bir artış varsa bazı şehirlere yeniden seyahat kısıtlaması gelebilir. 

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan , kabine sonrası ulusa sesleniş konuşması yapacak. Saat 19.00 civarında başlaması beklenen konuşmayı canlı olarak kamubulteni.com 'dan takip edebilirsiniz. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN