Mehmet Ali Çelebi AK Parti'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'ye katılım sağlayan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye rozetini bizzat taktı. Erdoğan'ın rozetini takması sonrasında kürsüden bir konuşma gerçekleştiren Mehmet Ali Çelebi'nin 'Ben de Atatürk'ün bir askeri olarak Türkiye Yüzyılı mücadelesinde yanımızdayım' şeklindeki sözleri salondaki partililer tarafından uzun süre alkışa tutuldu.

Mehmet Ali Çelebi AK Parti'de

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekleri ile CHP'den milletvekili seçildikten sonra ayrılıp Muharrem İnce'nin Partisi memleket partisine katılan oradan ayrılıp bağımsız bir şekilde milletvekilliği görevine devam eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katılım sağlayacağını daha önce söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuyla alakalı daha önce yapmış olduğu açıklamada rozetini bizzat kendisinin takacağını söylemişti.

Atatürk'ün Askeri, Kuvayi Milliye Neferi Olarak Yanımızdayım

Türkiye'nin bölgesinde egemenlik mücadelesi verdiğine dikkat çeken Çelebi şu ifadelere yer verdi;

“Birçok devre arkadaşım şehit düştü. Kahraman Türk askerleri adına bu millete cellat olan hain PKK terör örgütü ile mücadelenizde yanınızdayım. Temel gerekçem şu; Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en ciddi mücadelesini vermektedir. Bu nedenle ben de Atatürk'ün bir askeri olarak Türkiye yüzyılıyılı mücadelesinde yanınızdayım.”

Dedi.