Karşılıksız Çek ve Sicil Affında İyi , Vergi Affında Kötü Haber

Son dakika haberi: Karşılıksız çek ve sicil affı düzenlemesi için geri sayımda sona gelinirken vergi affı bekleyen on binlerce vatandaşa kötü haber geldi.

Karşılıksız Çek ve Sicil Affında İyi , Vergi Affında Kötü Haber

Karşılıksız çek ve sicil affında iyi , vergi affında kötü haber.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında geçtiğimiz hafta önemli kararlar açıklayan hükümet, yeni kararları da hayata geçirmeye devam ediyor. Karşılıksız çek verdiği için hakkında işlem başlatılan binlerce kişiyi rahatlatacak düzenleme üzerinde çalışmada sona gelinirken , ekonomide yaşnan durgunluğu azaltmak , vatandaşların mağduriyetlerini bir nebze olsun gidermek için sicil affı da hızlandırıldı. AK Parti tarafından hazırlanan yeni teklifle birlikte bankaların kara listesinde olduğu için kredi alamayanlara kolaylıklar sunulacak.

KARŞILIKSIZ ÇEKTE YENİ DÜZENLEME NASIL OLACAK?

Yapılan son dakika açıklamasında , düzenlemeler için taslak hazırlandığına , hazırlanan ve taslakla karşılıksız çek cezası nedeniyle adli para ve hapis cezalarında erteleme olacak. 3 yıl ertelenecek bu cezalarda taahhüt yüzde 10 olacak. Karşılıksız çek verdiği için ceza alan kişi, cezanın ertelenmesindne faydalanamak için yüzde 10 'luk bir ödeme yapacak. Bunu ödeyen vatandaş, daha sonra kalan parayı 3 yıl içinde ödeyecek. 3 yılın sonunda borcun tamamı ödenirse cezalar kalkacak. 

Öte yandan karşılıksız çekle ilgili cezaların ertelenmesi konusunda, AK Parti'nin hukukçu kurmayları, ilgili bakanlıklardan risk analizi yapmalarını da istedi. Adalet Bakanlığından AK Parti yönetimine iletilen bilgi notunda, karşılıksız çek suçundan 300'ün üzerinde kişiyle ilgili kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirtildi. AK Parti kurmayları binlerce kişinin hakkında da işlem yürütüldüğünü ifade ederken "Ticaret Bakanlığının verdiği bilgiye göre, toplam çeklerin yüzde 2,5-3'ü karşılıksız. En fazla 2018 yılında karşılıksız çek olmuş. Yüzde 3'ün üzerine çıkılmış" değerlendirmesini yaptı.

KARA LİSTE DİKKATE ALINMAYACAK DİYECEĞİZ AMA...

Bankaların veto ettiği , kredi kullanamayanlar için de sicil affı gündeme geldi. AK Parti kurmayları sicil affında tavsiye kararı alacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Mevcut düzenlemede kara listede olanlara kredi verilmesinde bankacılar sorumlu tutuluyor. Biz yeni yasa ile kara listenin dikkate alınmayacağını söyleyeceğiz. Ama sonuçta yine bankalar kendileri karar verecek"

MUHALEFETİN DE GÜNDEMİNDE

TBMM'de açıklama yapan muhalefet partileri , karşılıksız çek ve sicil affına destek vereceklerini söyledi. 

Peki sizce sicil affı ve karşılıksız çek düzenlemesi bu şekliyle doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından taleperlinizi yazabilirsiniz.

Süreçten anbean haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

VERGİ AFFINDA KÖTÜ HABER

Vergi borçlarına af gelmesini bekleyen yüz binlerce kişi, müjde bekliyordu. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada, vergi affı döneminin kapandığını , artık vergi borçlarına af gelmeyeceğini söyledi. Peki sizce vergi affı gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA