İstifa Öncesi Erdoğan ile Soylu Arasında Yapılan O Konuşma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında istifa öncesi geçen görüşmenin detayları ortaya çıktı. İşte istifa öncesi iki isim arasında yapılan o görüşmede geçen diyalog.

İstifa Öncesi Erdoğan ile Soylu Arasında Yapılan O Konuşma

Soylu ile Erdoğan arasındaki görüşme ortaya çıktı.

Dün gece flaş bir karar alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Cuma akşamı yaşanan olaylar sonrası başlayan tartışmalar nedeniyle istifa eden Süleyman Soylu , sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesaj ile görevden istifa ettiğini duyurmuştu.

Bakan Soylu açıklamasında şunları söylemişti:

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Süleyman Soylu'nun istifası öncesinde yaşanan süreci yazdı.

Selvi, kaleme aldığı yazısında istifa kararı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Soylu arasında geçen konuşmayı da aktardı. 

Abdulkadir Selvi, istifanın Erdoğan 'dan habersiz olamayacağını yazarken, Soylu 'nun istifa kararı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü dile getirdi. 

KAPSAMLI BİR GÖRÜŞME OLMUŞ

Soylu ile Erdoğan 'ın görüştüğünü söyleyen Selvi, bu görüşmenin kapsamlı bir görüşme olduğunu söyledi. Bu görüşmede İçişleri Bakanı Soylu, sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan sorunların bedelini ödemeye hazır olduğunu söyledi. 

Soylu ile Erdoğan arasında, istifa öncesi yapılan görüşme şu şekilde:

Erdoğan- Gerek yok.

Soylu-Efendim konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum

İKİNCİ BİR ŞEY SÖYLEMESİNİ BEKLEMEDEN...

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci bir şey söylemesini beklemeden,"Hakkınızı helal edin" demiş.

İSTİFA KABUL EDİLMEDİ

Önceki akşam sosyal medyadan paylaştığı açıklama ile istifa ettiğini duyuran Bakan Soylu 'nun bu kararı Cumhurbaşkanlığı 'ndan döndü. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Sayın Bakanımız istifa talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir."