İnfaz Düzenlemesinde Son Dakika Değişikliği: Mahkumlara Af Kapsamı Değişti

Son dakika haberi: Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinde son dakika değişikliği yapıldı ve infaz indirimi yapılacak suçlar değiştirildi. İşte Erdoğan 'ın son talimatının ardındna kapsam dışı kalan suçlar.

İnfaz Düzenlemesinde Son Dakika Değişikliği: Mahkumlara Af Kapsamı Değişti

Son dakika : Mahkumlara af kapsamı ile ilgili yeni açıklama.

Kamuoyunda mahkum affı olarak bilinen infaz düzenlemesinde sona gelindi. Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısını gerçekleştirdi. Video konferans yöntemi ile yapılan bakanlar kurulu toplantısının en önemli gündem maddesi infaz düzenlemesi oldu. 

AK Parti tarafından hazırlanan ve MHP ile istişaresi yapılan infaz düzenlemesi ile ilgili yeni açıklama geldi ve infaz indirimi yapılacak suçlarda değişiklikler yapıldığı bildirildi. 

MHP ile yapılan görüşme sonrası hükümet , düzenlemeyi muhalefet partileri ile de görüştü. Görüşme sonrası düzenlemenin son hali önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a sunuldu. 

TBMM 'YE BU HAFTA GELECEK

Edinilen bilgilere göre infaz düzenlemesinin bugün  ya da yarın TBMM Başkanlığı 'na sunulacağı ve düzenlemenin Adalet Komisyonu 'na sevk edileceği bildirildi. Komisyonda yapılacak görüşme sonrası düzenleme Genel Kurula gelecek. Genel kurulda yapılacak görüşmeler ve oylama sonrası düzenleme Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. 

4 SUÇA AF YOK

Edinilen son dakika bilgilerine göre 4 suç için Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın değişiklik yaptığı bildirildi. 4 suç kapsam dışında bırakıldı. 

Yapılan açıklamada , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın kararlılıkla infaz indirimi olmayacak dediği suçların şunlar olduğu bildirildi:

  • Terör,
  • Kadına ve çocuğa cinsel istismar ve kadına şiddet,
  • Adam öldürme
  • Uyuşturucu

MAHKUMLARA AF KAPSAMINA GİRMEYECEK SUÇLAR

- Kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarının kapsam dışında. Çocuklara cinsel istismarı düzenleyen TCK’nın 103. maddesi ile kadına şiddeti düzenleyen 82. maddesi, kapsam dışında olacak.

- Terör örgütünün kurucu ve yöneticileri kapsam dışı kalacak. (Abdullah Öcalan, Ceza İnfaz Kanunu’nun 107/16 maddesine göre infaz indiriminden yararlanmayacak.)

- Devlete karşı olan suçlar (PKK’lılar, FETÖ’cüler ve DEAŞ’lılar af kapsamı dışında)

- Anayasa’yı ihlal ve darbe suçu

- Uyuşturucuda ise TCK 188/1 ve 5. fıkrada yer alan, uyuşturucuyu imal eden, örgütlü olarak bu işi yurtiçi/yurtdışına sevk eden, kamuoyunda uyuşturucu baronu olarak tarif edilen kişiler.

Peki sizce bu suçlar kapsama alınmalı mı? Hangi suçlara af gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

AF DÜZENLEMESİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN