İdam Gelecek mi? AK Parti'den İdam Açıklaması Geldi

AK Parti 'den idam cezası hakkında son dakika açıklaması geldi. AK Partili Cahit Turan yaptığı açıklamada idam cezasının gelip gelmeyeceği tartışmalarına değindi.

İdam Gelecek mi? AK Parti'den İdam Açıklaması Geldi

AK Parti 'den idam açıklaması

Denizli AK Parti Bozkurt ilçesi 7. Olağan Kongresine katılan ve burada açıklamalarda bulunan  AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından geçtiğimiz gün gündme getirilen  idam cezası hakkında açıklamalarda bulundu.

Özkan yaptığı açıklamada, "Eğer vatandaşlarımız ülke barışını tehdit eden, huzurunu tehdit eden suçlarla ilgili idam cezası istiyorsa biz de parlamentoda bunun gereğini yapmak zorundayız." açıklamasını yaptı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Uluslararası hukuk da buna saygı duymak zorunda. Biz de gereğini en yakın zamanda hayata geçirmek suretiyle yapacak, toplumsal barışımıza, vatandaşlarımızın adalet beklentisine uygun hukuk inşaası üretmeye devam edeceğiz."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta  çarşamba günü bir yazılı açıklamada bulundu ve idam cezası ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

''MHP idam cezası meraklısı değildir ancak korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarısı için başkaca bir seçenek olmadığı nettir'' 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA