Hükümetten Yeni Torba Yasa: Emeklilik , Asgari Ücret Desteği , Silah Satışı...

AK Parti 'den yeni torba yasa. Son dönemlerde tartışma konusu olan internetten silah satışı, yabancılara dövizle BES ile birlikte bazı düzenlemeler yapılacak.

Hükümetten Yeni Torba Yasa: Emeklilik , Asgari Ücret Desteği , Silah Satışı...

AK Parti 'den yeni torba yasa.

Adalet ve Kalkınma Partisi yeni bir torba yasa hazırlıyor. Söz konusu düzenlemede , internet üzerinden silah satışına , reklamlara ve pazarlamalara ceza geleceği bildirildi. Öte yandan gurbetçilere BES imkanı da sağlanacak.  

Söz konusu düzenleme ile internet üzerinden silah satış yapanlara 50 bin TL para cezası keileceğine yer verildi. Sportif amaçlı av tüfekleri, bıçakları, yivsiz olarak nitelendirilen pompalı tüfekleri internetten satılmayacak. 

Satanlar ve aracılık yapanlara ceza kesilecek.

Yurt dışında yaşamakta olan Türk vatandaşların Türkiye 'den aldıkları emeklilik maaşlarına düzenleme gelecek. Yurt dışında bir yerde çalışan emeklilerin maaşından artık para kesilmeyecek ve ayrıca bu vatandaşlar dövizle BES 'e katılabilecek. 

Yurt dışında boşanan ve bunu Türkiye 'de tescil ettirmek isteyenler için bürokrasi azaltılacak. Türkiye 'de de boşanmanın kabul edilmesi için eşlerden birinin başvurusu yeterli olacak. 

ASGARİ ÜCRET

Yeni  torba yasa ile asgari ücrete verilen 75 TL 'lik devlet desteği yasal düzenlemeye kavuşturulacak. Teklif ile bu destek 1 Ocak 2020 tarihinden sonra geçerli olacak. 

Turizm için yapılan tesisler , yeni torba yasa ile amacı dışında kullanılmayacak. Öte yandan askerî alanlar ve turizm için ayrılmış alanlarda yapılacak maden aramaları için ilgili bakanlıkların görüşü alınacak. Turizm yatırım tahsisleri konusunda yerine getirilmeyen yükümlülükler için ortaya çıkan dava süreçleri kısaltılacak.

BİR YETKİ DAHA BAKANLIĞA DEVREDİLECEK

Yatak kapasitesi 500 bin civarında olan ve belediyeler ile il özel idarelerinin verdiği ruhsatlara tabi olarak çalışan turizm işletmelerinin denetimi ve ruhsat işlemleri Turizm Bakanlığına devrediliyor.

Bundan sonra pansiyonlar dâhil, tüm turizm işletmelerinin izin-ruhsat işlemleri bakanlığın yetkisine geçiyor.

MUHTARLAR ARTIK DEVRE DIŞI

İşverenler, işe aldıkları persoenlleri muhtarlar aracılığıyla İçişleri Bakanlığı 'na bildiriyordu. Yeni düzenleme ile muhtarlar devreden çıkarılacak ve işverenler İçişleri Bakanlığına direk başvuracak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA