Hükümetten Mahkumlara Af ve Ek Göstergede Son Durum Açıklaması 2020

Hükümetten mahkumlara af ve ek gösterge hakkında son dakika açıklamaları geldi. Ek gösterge ve mahkumlara af hakkında son durum haberimizde. İşte o açıklama.

Hükümetten Mahkumlara Af ve Ek Göstergede Son Durum Açıklaması 2020

Hükümetten mahkumlara af ve ek gösterge açıklaması.

Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi ile ek gösterge hakkında konuştu. Çelik yaptığı açıklamada iki düzenleme hakkında son durumu verdi. 

FETÖ 'NÜN SİYASİ AYAĞI

Son dönemlerde gündemde sıkça konuşulan FETÖ 'nün siyasi ayağı meselesine değinen Çelik, Hilmi Özkök 'ün açıklamaları sonrası, "Bizim siyasi hafızamız kuvvetlidir, Silahlı Kuvvetlerden çok sayıda asker atılırken çeşitli sebeplerle bunların hepsi terör örgütü mensubu olduğu için mi atılıyordu? Ya da devlet tarafından terör örgütü olarak tanınmamış bir takım yapılara sahip olanların hiçbiri atılmıyor muydu? Yıllarca Türkiye'de en çok tartışma konusu olan noktalardan bir tanesi ordudan atılmaların objektif kriterlere dayanıp dayanmadığıdır. Pek çok insan eşinin kılık kıyafeti yüzünden ya da dindarlığı yüzünden atılmıştır, bunlar Türkiye'de yaşandı hiç olmamış gibi davranmanın da bir alemi yok. Birisi kendi dönemi ile ilgili yapılanların tatmin edici bir cevabını verebiliyorsa diğer noktalara ilerlemesi lazım. Başbuğ meselesindeki mesele nedir? Başbuğ meselesindeki mesele doğrudan Türkiye Büyük Millet Meclisinin suçlanmasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir yasa tasarısına oy atan, oy ve imza atan milletvekillerinin terör örgütü mensubu gibi gösterilmesi, hiçbir şekilde aklımızla kimse alay etmesin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yasama iradesine saldırıdır.

Bugün bahsettiğiniz bazı genelkurmay başkanlarının birçoğunun beyanatlarına bakın, işte öğretmen atamalarının nasıl olacağından tutun da Diyanete verilecek kadroya kadar ya da Başbuğ döneminde kendisinin katsayı düzenlemesini nasıl olması gerektiği açıklaması var. Yani bir genelkurmay başkanının işi midir? Ya da işi miydi hükümetin katsayı düzenlemesine karışmak? Ya da o muhtırada ifade edildiği gibi nasıl bir cumhurbaşkanlığı istendiğini tarif etmek onların işi miydi? Ya da herhangi bir kuruma verilecek bütçenin ne kadar olması gerektiğine yönelik bir değerlendirme askeri otoritenin işi midir?" dedi.

EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Çelik yaptığı açıklamanın devamında polislere, öğretmenlere, din görevlilerine ve hemşirelere ek gösterge zammı konusu için gelen soruya "Çalışmalar devam ediyor. Bu konuda bana gelen bilgi yok. Çalışmalar tamamlandığında gerekli açıklama yapılır" dedi. 

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

Çelik, açıklamasının devamında mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesine değindi ve "Yeni bir bir bilgi yok bende. Bu çalışmalar tamamlandığı zaman size gereken bilgiyi veririz. Şu anda o konuda üzerindeki çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ek Gösterge ve AF bekleyenler bu adreste:  TIKLA KATIL