Erdoğan'dan Milletvekillerine Talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , TBMM 'de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısında konuştu ve gündeme ilişkin önemli ifadeler kullandı.

Erdoğan'dan Milletvekillerine Talimat

Erdoğan 'dan Milletvekillerine talimat. 

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin konulara değindi.

Yasama faaliyetinde uzlaşı uyarısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin beklentilerine cevap verecek yasama faaliyetlerini uzlaşı temelinde yürüyoruz. Diğer partilerden gelen müsbet katkıyı destekliyoruz. Kahraman Mehmetçiğimizin bir yıl daha yurtdışında bulunmasını öngören tezkere büyük bir ittifakla kabul edildi. yargı reformu olarak bilinen paketin ilkinin çalışmalarına başladık. İthalatçılarımızın ve ihracatçılarımızın mali yüklerini azaltacak kanun teklifinin görüşmeleri de tamamlandı." dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Çok sayıda uluslararası sözleşme genel kurulda görüşüldü. Dijital hizmet vergisi ile ilgili kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Bu teklif vergide adalet, vergi rekabeti basitlik, etkinlik verimlilik çerçevesinde mükelleflerin vergi sistemine gönüllü uyumunu sağlayacak düzenlemeleri içeriyor. Gece geç saatlere kadar yasama faaliyetine katılan milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Her bakanımız kendi bütçesinin görüşüldüğü zaman tam kadro ile Meclis'te bulunacak. Meclis çalışmaları bizim için hayati öneme sahiptir. Yeni yönetim sistemimizde güçler ayrılığının kesinleşmesi milletvekillerimiz üzerindeki yükü artırmıştır. Yasalaştırma sorumluluğu tamamen milletvekillerimize aittir. Kanun tekliflerinin en mükemmel şekilde hazırlanması ve yasalaştırılması sürecinde milletvekillerimizden çok daha fazla gayret bekliyoruz. Milletvekillerimizin seçim bölgelerini kesinlikle ihmal etmemeleri gerekiyor. AK Parti grubundaki her arkadaşımızın bu iki görevi yerine getirecek beceriye sahip olduğuna inanıyorum."

MİLLETVEKİLLERİNE: SEÇİM BÖLGENİZİ İHMAL ETMEYİN

Milletvekillerimizden bundan böyle kesinlikle her milletvekilimiz kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli. Seçim bölgesinin mahalle ve köylerine kadar gidip vatandaşlarımızın halini soracak. Sonra bize ulaşması gerekenleri bize ulaştıracak. Bakan yardımcılarına ulaşması gerekenleri de bakan yardımcılarına ulaşacak. AK Parti milletvekili olmak demek sadece salı, çarşamba, perşembe Ankara'ya gelmek demek değil. Tüm milletvekillerimiz. Genel başkan ve cumhurbaşkanı olarak daima yanınızda olmaya devam edeceğim. Gayretiniz  ve fedakarlığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Geçen hafta Trump'ın daveti üzerine ABD'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Heyetlerimizin katkılarıyla verimli toplantılar yaptık. Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiği sır değil. Amacımız bu süreci geride bırakmaktır. Bölgemiz ve dünyadaki gelişmeler ABD ile Türkiye'nin yakın olması gerektiriyor. Aramızdaki sorunlar küçük pürüzlerden ibaret. Pürüzler suni olarak büyütülmüştür. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump'tır. Türkiye-ABD ilişkilerinin belirli bir seviye altına düşmemesi için inisiyatif kullanmaktadır.

PATRİOT-F-35 VE S-400 'LER

100 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmine ulaşma konusudna kararklılığımızı bir kez daha teyit ettik. Sorunların kilit noktası haline dönüştürülen S-400 konusunda da çözüm yolu aranması konusunda mutabık kaldık. Sayın Trump'a Türkiye'nin sistemi alma noktasına nasıl gelindiğini anlattık. Kendisi de bize hak veriyor. Türkiye'nin bu konuda adım atmayacağını Trump'a anlattık. ABD'den Patriot sistemi alma talebimizi de tekrarladık. F-35 uçaklarıyla ilgili yapılan haksızlıkları da dile getirdik. F-35'te Türkiye müşteri değil ortaktır."