Erdoğan'dan Çok Sert Açıklama: Bunlar İki Yüzlü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan , sanatçıları eleştirdi ve sert ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı, HDP Binası önünde evlatları için eylem yapan ailelere sessiz kalan sanatçılara "Çünkü bunlar ikiyüzlü." dedi.

Erdoğan'dan Çok Sert Açıklama: Bunlar İki Yüzlü

Erdoğan 'dan flaş İmamoğlu ve sanatçılar açıklaması.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen Önder İmam Hatipliler Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , gündeme ilişkin konulaır değerlendirdi ve sanatçılara sert şekilde tepki gösterdi. 

İmam hatiplerin sayısının artmasında emeği olanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı, "Buradan ülkemizin dört bir yanındaki imam hatipli kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bugün bir kez daha imam hatipli dostlarla bir araya gelmenin bahtiyarlığı içerisindeyim. İmam hatip okullarının gelişmesinde sayılarının artmasında emeği olan vakıf insanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

ÜÇ BEŞ KENDİNİ BİLMEZE TERK ETMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, "Büyüklerimizin abilerimizin emaneti olan bu okulları üç beş kendini bilmezin insafına terk etmedik. Bu yapıyı öksüz bırakmamak için çalıştık. İmam hatip neslinin yetişmesine özel önem verdik. Bu çatı bize dürüstlüğü samimiliği, ülkesine milletine ve bayrağına yürekten bağlı olmayı öğretti. Biz bu okullarda sabrı mücadeleyi cesareti öğrendik." dedi.

4 EVLADIMI İMAM HATİBE YOLLADIM

4 evladını da imam haip okullarına yolladığını söyleyen Erdoğan, "Bundan dolayı dört evladımın dördünü de imam hatip okullarına gönderdim bundan da çok çok huzurluyum. Kendimde imam hatip lisesi mezunu olmayı gurur vesilesi olarak yüreğimde taşıdım." dedi ve şu şekilde devam etti:

"İmam hatiplere tacizlerin arttığı son günlerde bu buluşmanın son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle İstanbul Büyükşehir gibi uzun yıllar sonra el değiştiren bazı belediyelerde 28 Şubat'ı andıran uygulamalara imza atılıyor. Belli çevrelerde imam hatip hazımsızlığı nüksediyor.

Vakıf ve derneklerimiz hedef haline getiriliyor. Millete ve gençlere hizmetten başka hiçbir gayesi olmayan kuruluşlarımıza itibar suikastı düzenleniyor. Seçim döneminde inanç özgürlüğünden bahsedenler milletin saçıyla sakalıyla uğraşıyorlar.

Seçim döneminde takılan özgürlük maskesi yerini bugün baskıya ve faşizmi aratmayan bir tavra büründü. Seçim döneminde kimsenin aşıyla ekmeğiyle oynamayacağız diyenler daha şimdiden binlerce insanı kapı önüne koydu."

SANATÇILARA SERT TEPKİ

Diyarbakır 'da evlatları için HDP binası önünde eylem yapan aileler meselesine değinen Cumhurbaşkanı, "Cumartesi anneleri için her cumartesi Galatasaray'a gidenler vardı. Peki o yazarlar sanatçılar şimdi Diyarbakır belediyesi önünde evlatları dağa kaçırılmış olan annelerin yanına niçin gitmiyorlar. Çünkü bunlar ikiyüzlü." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA